Ha a MemTest86-ot pendriveról futtatom, a betöltés után
kivehetem?
11/21 A kérdező kommentje:
A kérdés szempontjából lényegtelen, de szerintem egyértelmű, hogy ismerem, le van írva ("ebben a primitív (UEFI) BIOS-ban nem lehet image-et betölteni"). Van kb. 4 menüpont, és kész. Mindenesetre nem ez volt a probléma, mert be tudtam bootolni a pendrive-ról.
"Van kb. 4 menüpont" ... Na de azt tudod-e hogy hogy kell lépkedni köztük egér és billentyűzet nélkül? Hiszen gyakorlatilag erről szól a kérdésed.
Egyébként is csak kibírja azt a fél órát amíg tesztel a program töltőredugás nélkül. Ha még ennyit sem bír ki az aksija akkor vegyél Y OTG kábelt...
2022. máj. 6. 15:34
13/21 A kérdező kommentje:
Kezeli az érintőképernyőt, ha jól emlékszem (mert utoljára automatikusan USB-ről bootolt, és nem könnyű belépni), és a hangerőgombokkal lehet lépkedni. Nem a töltéssel van a probléma, hanem hogy nincs USB billentyűzetem/egerem, nem tudom, még hányszor kéne megismételni... Már lemondtam erről, ezért keresek más megoldást.
Egyébként ahogy az #1 írta betöltés után kihúzható. Hogyhogy nem bírtad kipróbálni???
Egyébként ugyanezt a filet (#7) elindíthatod úgy is ha a fat32 pendrive \EFI\boot könyvtárába másolod eredeti nevén. De ha ez egy windows vagy linux telepítő vagy live rendszer pen akkor ott már van ilyen és azzal ütközhet. Ekkor csak rábootolsz a penre. Csakhogy ezt hogy választod ki ha a pendrive van bedugva nem a billentyűzet, azt neked kell kitalálnod. Ezért javasoltam előbb a másik módszert hogy ne legyen kavarodás.
2022. máj. 6. 16:05
15/21 A kérdező kommentje:
Idézem magam: "kivettem a pendrive-ot az OTG adapterből, nem történt semmi, bedugtam egy USB-PS/2 adaptert a PS/2 egeremhez, de nem működött." - azt nem írtam le ezek szerint egyértelműen, hogy rádugtam az egeret az adapterre. Azt is leírtam már párszor, hogy semmi probléma nem volt a bootolással... Elindult a MemTest, és ki kellett volna választanom az egyik gombot, de nem tudtam mivel. Ne haragudj, értékelem a jó szándékod, de szerintem szövegértelmezési nehézségeid vannak.
Tehát nincs usb egered, ami <1ezer FT újonnan a médiamakkban vagy használtan a ócskapiacon kevesebb mint egy pohár kóla.. :(
2022. máj. 6. 16:24
17/21 A kérdező kommentje:
Persze tudnék venni, már tervben is volt egy ideje lecserélni ezt a kb. 15 éves lassú és kattogó Geniust, meg a hasonló korú billentyűzetet. Itthonról dolgozom a külvárosban, errefelé nincs semmi, de talán majd rendelek, vannak itt átvevőpontok. De nem sürgős, ha találok olyan memóriatesztelőt (az említett beépítetten kívül) ami automatikusan fut bootolás után.
Akárcsak a windows memóriadiagnosztika, ami alapból adott.. :P
2022. máj. 6. 18:14
19/21 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy az lefutott (ha egyről beszélünk) és nem talált semmit... Lehet, hogy tényleg nincs gond, csak nincs kedvem újratelepíteni a Firefoxot, az száll el folyton pár napja...
2022. máj. 6. 18:47
Kapcsolódó kérdések: