Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux nem szereti az LGA775-...

A Linux nem szereti az LGA775-öt, vagy a DDR2-t? Vagy mi okozza ezt?

Figyelt kérdés
Van egy idegesítő hiba, ami Manjaro, Arch és Debian esetén is elő szokott fordulni. Olykor az történik, hogy valami program úgy lefagy, hogy még a feladatkezelővel se lehet bezárni (többet is próbáltam), és olyan érdekes módba kerül, mintha egyszerre futna is, meg nem is. Így a háttérbe beragad. Feladatkezelőben látszik, más programok is látják, amik kapcsolódnak hozzá, de ugyanakkor mégse fut a program, és a feladatkezelő se tud vele mit kezdeni. Egy kijelentkezés-bejelentkezés se oldja meg, ráadásul nem is engedi leállni a gépet, kénytelen vagyok a hardveres reset gombot megnyomni, vagy a tápot lekapcsolni, mert másképp nem hajlandó leállni se ilyen esetekben. Igazából nem tudom megállapítani, hogy ezt mi okozza, sokszor egy ártatlannak vélt kattintás okoz ilyet, mindig más dolog váltja ki ezt, így nem tudom, hogy minek a hatására történik ez. Már 3 alaplapot is próbáltam (mindegyik LGA775/DDR2), általában jól működik, de néha mindegyiken előfordult ez a hiba. Mi okozza ezt, és mit lehetne tenni ellene? Már nagyon idegesítő! Eddig úgy voltam vele, hogy a Linux distrok stabilabbak, mint a Windows, de már elkezdtem kételkedni benne, miután már a 3. gépen is ezt csinálja, az öcsém meg Windowst használ az egyik gépen, amin én Linuxoztam, és mégse panaszkodik rá, úgyhogy ez valami Linux betegség lehet.

2022. ápr. 11. 20:25
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
0%

Nem váloztat azon a tényen hogy 2% a linux a win meg 75%

Ettől érzed magad különlegesnek, nem használod a tömegterméket.

Azt a laptopot meg csak véletlenül veszik meg, aztán felháborodva vissza viszik mert a szar oprendszeren semmi se megy.

2022. ápr. 13. 11:49
 42/45 anonim ***** válasza:
95%

"A linux egy szar és kész."

Gondolom ezért szinte egyedüli a nagyvasakon, és 70-80% között van internetes szervereken. A Google, a NASA, vagy a NY-i tőzsde is sufnicégek, biztos azért használják.

2022. ápr. 13. 11:50
 43/45 anonim ***** válasza:
97%

"Nem váloztat azon a tényen hogy 2% a linux a win meg 75%"

Igen, desktopon 2%, netes szervereken meg 80%. Desktopon is csak azért 2%, mert a Microsoft dollár milliókat öl a marketingbe, hogy az iskolában mindenki csak a Windowsal talákozzon.

"Azt a laptopot meg csak véletlenül veszik meg, aztán felháborodva vissza viszik mert a szar oprendszeren semmi se megy."

Van, aki tudatosan veszi. Pl. a feleségem (aki egyáltalán nem IT-s) nagyon szépen tud dolgozni egy ilyenen. Aki meg visszaviszi, annak megmondják, hogy ez van rajta, csináljon vele, amit akar.

Mellesleg süt rólad, hogy életeben soha nem használtál Linuxot huzamosabb ideig, különben nem írnál ilyeneket, hogy "semmi sem megy rajta".

2022. ápr. 13. 12:03
 44/45 anonim ***** válasza:
17%

[link]

In 2019, the Windows operating system was used on 72.1 percent of servers worldwide, whilst the Linux operating system accounted for 13.6 percent of servers.

Akkor elég hülye a feleséged, mert a szervereken is 72% a win.

2022. ápr. 13. 12:31
 45/45 anonim ***** válasza:
96%

Belinkelhetsz ilyen noname, hiteltelen oldalakat, de attól még nem lesz igazad. Mellesleg ezen az egy oldalon is ellentmondás van, mert pár sorral lentebb meg ez van:

"It’s hard to pin down exactly how popular Linux is on the web, but according to a study by W3Techs, Unix and Unix-like operating systems power about 67 percent of all web servers. At least half of those run Linux—and probably the vast majority."

majd pedig:

"Although estimates vary, Linux – the most common type of Unix – is generally accepted to have an overwhelming majority over Windows servers."

2022. ápr. 13. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!