Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux nem szereti az LGA775-...

A Linux nem szereti az LGA775-öt, vagy a DDR2-t? Vagy mi okozza ezt?

Figyelt kérdés
Van egy idegesítő hiba, ami Manjaro, Arch és Debian esetén is elő szokott fordulni. Olykor az történik, hogy valami program úgy lefagy, hogy még a feladatkezelővel se lehet bezárni (többet is próbáltam), és olyan érdekes módba kerül, mintha egyszerre futna is, meg nem is. Így a háttérbe beragad. Feladatkezelőben látszik, más programok is látják, amik kapcsolódnak hozzá, de ugyanakkor mégse fut a program, és a feladatkezelő se tud vele mit kezdeni. Egy kijelentkezés-bejelentkezés se oldja meg, ráadásul nem is engedi leállni a gépet, kénytelen vagyok a hardveres reset gombot megnyomni, vagy a tápot lekapcsolni, mert másképp nem hajlandó leállni se ilyen esetekben. Igazából nem tudom megállapítani, hogy ezt mi okozza, sokszor egy ártatlannak vélt kattintás okoz ilyet, mindig más dolog váltja ki ezt, így nem tudom, hogy minek a hatására történik ez. Már 3 alaplapot is próbáltam (mindegyik LGA775/DDR2), általában jól működik, de néha mindegyiken előfordult ez a hiba. Mi okozza ezt, és mit lehetne tenni ellene? Már nagyon idegesítő! Eddig úgy voltam vele, hogy a Linux distrok stabilabbak, mint a Windows, de már elkezdtem kételkedni benne, miután már a 3. gépen is ezt csinálja, az öcsém meg Windowst használ az egyik gépen, amin én Linuxoztam, és mégse panaszkodik rá, úgyhogy ez valami Linux betegség lehet.

2022. ápr. 11. 20:25
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

igen, de akkor nincs is emelt szint csak megváltoztattad az usert egy parancs futása erejéig.

az lehet a runas win alatt gondolom én.

-- Nem vagyok rendszergazda, így nem tudom csak sejtem --

2022. ápr. 13. 09:30
 32/45 anonim ***** válasza:
Igazad lehet #28-as, én nem használtam sokat a runas-t, csak egyszer-egyszer.
2022. ápr. 13. 09:32
 33/45 anonim ***** válasza:

a könyvtárak jogai meg a windows csatolt meghajtó az két eltérő elven működik, de végülis jogosultságtól függ nem sudo meg runas parancstól

De kipróbáltam, addoltam egy usert bruhaha néven.

bruhaha néven a saját home könyvtáramba nem tudok belépniés az ott mountolt sshfs könyvtárakat se látom default, permission denied.

persze, tudom úgy mountolni hogy lássam, tudom hogy más is lássa, tudom hogy írható legyen, de ezek a lehetőségek nem változtatnak azon hogy a sudo parancs nem emeli meg a jogomat simán másik user leszek. -- sudo whoami --

2022. ápr. 13. 09:34
 34/45 anonim ***** válasza:
100%
34: igy van, azért ne is használd..
2022. ápr. 13. 09:55
 35/45 anonim ***** válasza:
96%

"Szánalmas hülyék, azt hiszik hogy ha linuxba beírnak egy parancsot, attól már azonnal informatikai zsenik lesznek."

Szánalmas hülyék, azt hiszik, hogy a Windows mindenható, mikor klik-klik-klik-en kívül semmit nem tudnak és egy config file módosítása már megoldhatatlan feladat lenne a számukra.

"Hát ha te egy átlag routeren lefuttatsz bármilyen linux parancsot"

Mivel többnyire nincs rajtuk az SSH kiengedve, így nemigen lehet bejutni egy konzolra, de amelyiken igen, ott természetesen mennek a Linux parancsok.

"A linux egy szar és kész."

"Semmi értelme nincs linuxnak mert egy hulladék szar fos."

Persze, megértettük. Te hülye vagy a Linuxhoz, más meg nem. Ennyi.

Hiába mondjuk neked, hogy egy átlag usernek SOHA nem kell a konzolba pötyögnie Linuxon sem, nem fogod fel. Azt sem, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb bepötyögni, hogy "sudo apt-get install krita" mint felmenni a weboldalra, letölteni a telepítőt, elindítani és next-next-next-finish-el feltenni.

Használj Windowst, senki nem sértődik meg érte, de attól, hogy a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!

2022. ápr. 13. 10:01
 36/45 anonim ***** válasza:

37: troll, hagyjad. ismerős is ilyen, rendszergazda is, és csak windows és csak egérrel kezelhető dolgokat használja a billentyűzete nincs kikopva.. most listát kell csinálni a cégnél levő gépekről ip cím mac address és mi az a gép.

egész hétre ezt tervezte mert óránként egy programmal átnézi kiírja egy füzetbe hogy mit talált összeveti és begépeli egy táblázatba..

Én végül mert van ssh loginom egy sorban nmap awk sort parancsokkal csinálom a listát, még majd lesz 1-2 parancs (na ezt nem tudom még de majd kitalálom) kiválogatom a többször meglevő adaokat és 1 hét alatt minden gépet telefont feltérképeztem, idáig 2 percem van benne, még lesz 5 perc mert szivni fogok vele :)

Ő kompletten 1 hetet kapott a főnöktől mert nagyon kemény munka így windows alatt. (különben ott is van nmap, awk nem tudom, de másra nem lesz szükség szerintem. )

2022. ápr. 13. 10:11
 37/45 anonim ***** válasza:
0%

Hiába mondjuk neked, hogy egy átlag usernek SOHA nem kell a konzolba pötyögnie Linuxon sem, nem fogod fel."

Egy átlag user nem fog wine telepítéssel meg szar linuxokkal szenvedni.

Mert felrakja a windowst ami megy és ennyi.

2022. ápr. 13. 10:20
 38/45 anonim ***** válasza:
95%

#39: Ugye tudod, hogy vannak laptopok, amiken gyárilag Linux van?

Egy átlag usernek amúgy sincs szüksége, hogy Wine-t telepítsen, mert ami kell (Chrome, Firefox, VLC, stb) mind van Linuxon. És Linuxot telepíteni semmivel nem bonyolultabb, mint Windowst (sőt!). Egyetlen oka van, hogy az átlag user nem Linuxot használ: a Microsoft hatalmas marketingje. Csak a Windows-al találkozik mindenki az oktatásban, így csak azt ismeri, eszébe sem jut más, a legtöbb ember meg nem próbálki soha semmi újat, még akkor sem ha az esetleg jobb lehet.

2022. ápr. 13. 10:40
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

"A linux egy szar és kész."

Kérlek írd le még háromszor, hogy te nem flamewart indítani jöttél ide :DD

Ezek után hátha elhiszem...

2022. ápr. 13. 11:20
 40/45 anonim ***** válasza:
83%

"Ez hazugság utolsó. Gyárilag linuxos laptopok nem léteznek."

Legalább ne pofáznál tudatlanságból nyilvánvaló és könnyen cáfolható hülyeségeket!

Tessék kapásból itt van két gyárilag Ubuntuval telepített gép, de tudok mutatni többet is:

[link]

[link]

TE még nem láttál gyári Linuxos gépet, de attól még nem biztos, hogy nem is létezik!

2022. ápr. 13. 11:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!