Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux nem szereti az LGA775-...

A Linux nem szereti az LGA775-öt, vagy a DDR2-t? Vagy mi okozza ezt?

Figyelt kérdés
Van egy idegesítő hiba, ami Manjaro, Arch és Debian esetén is elő szokott fordulni. Olykor az történik, hogy valami program úgy lefagy, hogy még a feladatkezelővel se lehet bezárni (többet is próbáltam), és olyan érdekes módba kerül, mintha egyszerre futna is, meg nem is. Így a háttérbe beragad. Feladatkezelőben látszik, más programok is látják, amik kapcsolódnak hozzá, de ugyanakkor mégse fut a program, és a feladatkezelő se tud vele mit kezdeni. Egy kijelentkezés-bejelentkezés se oldja meg, ráadásul nem is engedi leállni a gépet, kénytelen vagyok a hardveres reset gombot megnyomni, vagy a tápot lekapcsolni, mert másképp nem hajlandó leállni se ilyen esetekben. Igazából nem tudom megállapítani, hogy ezt mi okozza, sokszor egy ártatlannak vélt kattintás okoz ilyet, mindig más dolog váltja ki ezt, így nem tudom, hogy minek a hatására történik ez. Már 3 alaplapot is próbáltam (mindegyik LGA775/DDR2), általában jól működik, de néha mindegyiken előfordult ez a hiba. Mi okozza ezt, és mit lehetne tenni ellene? Már nagyon idegesítő! Eddig úgy voltam vele, hogy a Linux distrok stabilabbak, mint a Windows, de már elkezdtem kételkedni benne, miután már a 3. gépen is ezt csinálja, az öcsém meg Windowst használ az egyik gépen, amin én Linuxoztam, és mégse panaszkodik rá, úgyhogy ez valami Linux betegség lehet.

2022. ápr. 11. 20:25
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
Az Android nem Linux, engedjük már ezt el
2022. ápr. 12. 17:51
 22/45 anonim ***** válasza:
6%

Tényleg viccesek a linux fanok.

Válasz: mindent leszarok a linux a király.

Nem akarok windows vs linux flame harcot csinálni.

De az biztos hogy a linux béna windows jó

2022. ápr. 12. 19:12
 23/45 anonim ***** válasza:
87%

"Nem akarok windows vs linux flame harcot csinálni."

Dehogynem akarsz, folyamatosan azt csinálod.

2022. ápr. 12. 20:06
 24/45 anonim ***** válasza:
93%

"Átlag usernek/gamernek akkor se jobb a linux"

Gamernek valóban nem jobb. Átlag usernek igen. Ingyenes, nem kell drivereket telepíteni, alapból rajta van minden (pl. Office-t nem kell külön felrakni), nem kell félni a vírusoktól és sokkal könnyebb rá programokat telepíteni. Ja, és nem fog leállításkor frissítést telepíteni, pláne nem kényszeríti rád a frissítéseket, csak jelez és akkor pakolod fel, amikor akarod. Plusz, nem kell újraindítani sem frissítés vagy programtelepítés után.

"A google android meg nem linux, csak az az alapja."

Ha már enyire ezen lovagolunk, akkor a Linux az maga a kernel, a rendszermag. Erre épül az operációs rendszer (amit GNU/Linux néven szokás említeni, de gyakorlatilag az Android is egy GNU/Linux disztro). A Windowsnak is van kernelje, csak nincs külön neve.

""Gyors, kézreálló shell" pont ugyanolyan mind a windowsos."

Nem. Pl. a sudo-nak a mai napig nincs Windows megfelelője. Ha rendszergazda jogokkal akarsz konzolparancsot futtatni, muszáj vagy új shell-t nyitni rendszergazdaként.

"Persze, ha a routeren is linux megy. 1et ismerek dd wrt meg hasonlók."

Kb. az ÖSSZES routeren Linux fut, max saját gyártói verzió. Sőt, az okos TV-kel, NAS-okon, más okoseszközön is 99% hogy Linux fut.

""Minimális erőforrásokkal való üzemeltetés"

Erre is képes a win."

Nem, mert a Windows alap része a GUI, az meg sok erőforrást igényel. Linuxban ha nem akarsz, nem telepítesz GUI-t.

"szerinted miért nincs normális android x86 poject?"

Mert az Android mobiltelefonokra és tabletekre lett kitalálva, amik ARM alapúak, azért. Az Android egy hagyományos PC-n kevésbé lenne hatékony.

2022. ápr. 12. 22:09
 25/45 anonim ***** válasza:

"Nem. Pl. a sudo-nak a mai napig nincs Windows megfelelője."

A többi igaz, ez nem.

Runas: [link]

2022. ápr. 12. 22:12
 26/45 anonim ***** válasza:
Nemnem! A runas nem ugyanaz! Az másik user alatt futtatja a programot. Pl egy bemountolt hálózati meghajtót nem fog így elérni.
2022. ápr. 12. 22:50
 27/45 anonim ***** válasza:
Hogy érted?
2022. ápr. 13. 07:59
 28/45 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy a sudo az ideiglenesen megemeli a felhasználó jogait, míg a runas egy másik felhasználó nevében futtatja a programot.

Tehát, ha pl. karcsi egy mezei felhasználó, akinek az X: meghajtóra fel van mountolva egy hálózati share és a runas segítségével futtatsz egy programot a rendszergazda jogokkal rendelkező jancsi felhasználóval, akkor ez a program nem fogja látni az X: meghajtót, mert nem jancsi neve alatt van mountolva.

2022. ápr. 13. 08:28
 29/45 anonim ***** válasza:

A sudo nem ezt csinálja ? sudo touch a

Majd simán rm a

És permission denied mert rootkent történt minden

A mountolasnal is ilyen hogy rootkent mountol, csak mellékesen hozzátéve

2022. ápr. 13. 09:18
 30/45 anonim ***** válasza:
De a sudo esetében ott van a -u kapcsoló, amivel nem rootként futtatjuk a parancsokat. Illetve Linuxon a felmonutolt meghajtókat nem csak az a user látja, akivel be vagy jelentkezve, hanem a root is.
2022. ápr. 13. 09:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!