Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux nem szereti az LGA775-...

A Linux nem szereti az LGA775-öt, vagy a DDR2-t? Vagy mi okozza ezt?

Figyelt kérdés
Van egy idegesítő hiba, ami Manjaro, Arch és Debian esetén is elő szokott fordulni. Olykor az történik, hogy valami program úgy lefagy, hogy még a feladatkezelővel se lehet bezárni (többet is próbáltam), és olyan érdekes módba kerül, mintha egyszerre futna is, meg nem is. Így a háttérbe beragad. Feladatkezelőben látszik, más programok is látják, amik kapcsolódnak hozzá, de ugyanakkor mégse fut a program, és a feladatkezelő se tud vele mit kezdeni. Egy kijelentkezés-bejelentkezés se oldja meg, ráadásul nem is engedi leállni a gépet, kénytelen vagyok a hardveres reset gombot megnyomni, vagy a tápot lekapcsolni, mert másképp nem hajlandó leállni se ilyen esetekben. Igazából nem tudom megállapítani, hogy ezt mi okozza, sokszor egy ártatlannak vélt kattintás okoz ilyet, mindig más dolog váltja ki ezt, így nem tudom, hogy minek a hatására történik ez. Már 3 alaplapot is próbáltam (mindegyik LGA775/DDR2), általában jól működik, de néha mindegyiken előfordult ez a hiba. Mi okozza ezt, és mit lehetne tenni ellene? Már nagyon idegesítő! Eddig úgy voltam vele, hogy a Linux distrok stabilabbak, mint a Windows, de már elkezdtem kételkedni benne, miután már a 3. gépen is ezt csinálja, az öcsém meg Windowst használ az egyik gépen, amin én Linuxoztam, és mégse panaszkodik rá, úgyhogy ez valami Linux betegség lehet.

2022. ápr. 11. 20:25
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
72%
RAM hiba?
2022. ápr. 11. 20:38
 2/45 anonim ***** válasza:

A Linux nagyon szereti az LGA775/DDR2 párositást, Balázs jól mondja vmi. hw hiba lehet, de azt irod 3 gépen is ugyanez?

Mindig uaz. fagy le? Persze a könnyebb úton próbálok menni..

ps -A

ez felsorolja a folyamatokat, irogasd ki a gyanusitottakat és öld meg őket legközelebb: pkill ..

2022. ápr. 11. 20:51
 3/45 anonim ***** válasza:
50%
Hát nem azt mondom hogy a Linux a legstabilabb de nincs gond ezzel a párosítással
2022. ápr. 11. 21:45
 4/45 A kérdező kommentje:
Nem csak az alaplap volt más, hanem a CPU és a RAM is minden esetben másik volt.
2022. ápr. 11. 21:52
 5/45 anonim ***** válasza:
És milyen program csinálja ezt?
2022. ápr. 11. 22:05
 6/45 anonim ***** válasza:

Én a VGA-ra is kíváncsi lennék, és hogy melyik driver van beállítva. (Open vagy gyári.)

A "valami program" nem túl nagy segítség a megoldáshoz.

2022. ápr. 12. 01:36
 7/45 Tom Benko ***** válasza:
55%
Nekem akkor csinált ilyet, amikor kevés volt a memória, a rendszer elkezdett swapelni, a programok meg, hogy meglátták az üres helyet, rögtön rávetődtek.
2022. ápr. 12. 08:54
 8/45 anonim ***** válasza:

Évekig használtam LGA775 procit (C2Duo E7200) DDR2-vel. Ment rajta Ubuntu, Kubuntu és Mint is, egyiknek sem volt baja.

Valami hardveres problémád lehet. Mikor így lefagy, akkor egy konzolból sem tudod újraindítani a gépet?

2022. ápr. 12. 09:37
 9/45 anonim ***** válasza:
7%
A linux béna
2022. ápr. 12. 10:55
 10/45 anonim ***** válasza:
100%
#9: Igen, annak, aki sosem használta, tényleg az.
2022. ápr. 12. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!