Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egyetemre jó az Ubuntu?

Egyetemre jó az Ubuntu?

Figyelt kérdés
Egyik haverom használja, és elvileg tovább bírja az akkumulátor. Azt mondta, tavasszal jön az új Ubuntu, érdemes adni neki egy esélyt.
2022. febr. 21. 13:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen egyetemen.

Ha valamelyik mérnöki szakra mész ahol spéci programokat kell használnod ott nem túl előnyös.

Viszont ha csak dokumentumkészítés, meg egyszerűbb dolgokat kell csinálni akkor nincs gond vele.

2022. febr. 21. 13:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Jogász szakra kell
2022. febr. 21. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha:

* a laptopodat hardverileg támogatja az Ubuntu

* nem használsz olyan speciális szoftvert, ami mindenképpen más operációs rendszert igényelne

* és az egyetem sem tiltja

akkor nyugodtan.

2022. febr. 21. 13:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Akkor teljesen jó.

Open source szoftverek majd kiszolgálnak bőségesen.

2022. febr. 21. 13:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Az egyetem miért tiltaná?
2022. febr. 21. 13:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Hat figyelj, ha elvagy vinydózin akkor használd azt, ha idegesít a túlhízott csigalassú rendszer akkor valami ubuntu alapú variáns jó lehet. Én pl Lubuntut használok nem olyan csilivili de legalább gyors.
2022. febr. 21. 13:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem a Windows se lassú, csak instabil, meg gyorsan merül. Ryzen 7 5700u, 16GB ram laptopom van.
2022. febr. 21. 13:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Ott valami más gond is lehet, azon a gépen hasítania kéne a Win10-nek is.

Hozzátéve hogy bizonyos szint felett kb. semmi különbség nincs a két OS között.

Az Ubuntu meg minden csak nem stabil...

2022. febr. 21. 13:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Hasít is, ezt mondom, hogy nem lassú. Csak az akkumulátor elvileg jobban bírja az Ubuntut.
2022. febr. 21. 13:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Erre én nem vennék mérget, vannak olyan kernelek ahol ez elérhető biztosan.

De ha most csak feldobod és kész, optimalizáció nélkül valószínűleg gyengébb üzemidőt fog hozni mint az alap Win 10.

Kernelcserélvel ez eszközölhető lenne Ubuntu esetén, de macerás.

Amúgy ha gyenge az üzemidő, nézd meg milyen szolgáltatások, programok futnak a háttérben, mi eszi az akkumulátort. 5700U pedig jó üzemidőt kell hogy hozzon, elég kis fogyasztású CPU-nak számít és modernek.

2022. febr. 21. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!