Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerintetek mi kellene ahhoz,...

Szerintetek mi kellene ahhoz, hogy az Ubuntu elterjedjen széleskörben? Megtörténhet ilyen?

Figyelt kérdés
Főleg a desktop felhasználókra gondolok.
2022. febr. 13. 01:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
32%
MOndjuk hogy minden működjön rajta trükközés nélkül, bár azt a részét már így is szinte lehetetlen behozni hogy az emberek 99%-a megszokta a Windows-ot és miért akarna váltani arról ami bevált?
2022. febr. 13. 02:02
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy minél többen kezdjék használni.
2022. febr. 13. 02:06
 3/26 anonim ***** válasza:
58%

Én a Windows-t mint operációs rendszert, szinte semmire nem tartom már évek óta. Rendkívül ostoba és idegesítő bizonyos dolgokban, amik nekem fontosak. A 10 óta pedig a retinámat is sérti. Azért használják a legtöbben ezt, mert viszonylag ezt a legkönnyebb az átlag felhasználónak használni, illetve a csapból is ez folyik. Kezdve az iskolától, a magazinok többségén keresztül az internetes oldalakig.

A linux disztrókhoz több kutatás és ész szükséges, de cserébe jóval több szabadságot is ad. Nem az Ubuntu volt a kedvencem közel sem. Ezt egy összegányolt, teliszemetelt hulladéknak tartom, de még ennek ellenére is többre a Windows-nál. Az Arch család kipróbálása után nem voltam képes a Debian családot elviselni. Gyorsabb, nagyon jó wiki van hozzá, alapból jobban kezelte a laptopom hardverét, stb.

Jelenleg OSX-et használok, mert vettem egy Macbook-ot kíváncsiságból. Ez valahol a kettő között van. Egyszerű az átlag felhasználóknak is, gyors is, sok mindenhez van driver, van MS Office és Adobe cuccok is, több Linuxos dolgot is tud.

2022. febr. 13. 02:21
 4/26 anonim ***** válasza:
38%
Milyen szabadság kell a felhasználók döntő részének amit a Win nem ad meg? tudnak rajta netezni, filmezni, böngészni, stb stb, akik dolgoznak vele a szövegszerkesztőktől a legkomolyabb grafikai és tervezp szoftverekig minden van rá. Szerintem ez elég nagy szabadság,
2022. febr. 13. 02:24
 5/26 anonim ***** válasza:
87%
#4: A felsoroltak csak kényelmet biztosítanak nem szabadságot: a Windows (de ide sorolható a MacOSX is) kvázi tálcán kínálja a lehetőségeket az egységsugarú felhasználóknak - miközben a zárt forráskód elrejti a valós működést, lehetőséget biztosítva a felhasználók röghöz kötéséhez (mert a felhasználó "megszokja" a kényelmet, nem hajlandó mást megismerni), elbutításához, adataik "ellopásához".
2022. febr. 13. 02:49
 6/26 anonim ***** válasza:
43%

De ez még nem magyarázza azt hogy mégis milyen szabadság kéne még?

Ez kicsit oylan mintha egy autó esetében azon panaszkodna valaki, hogy márpedig neki nem kell olyan autó aminek 4 kereke van.

Aztán hogy a példánál maradjunk a zárt forráskód is olyan, hogy az emberek 99,9%-t amúgy sem érdekli hogy mitől működik a dolog ha működik. Autó esetében sem panaszkodnak az emberek azért, mert nem nézhetnek bele a motorjába amikor csak kedvük van hozzá.

2022. febr. 13. 03:07
 7/26 anonim ***** válasza:
82%
Ingyenes, tehát szabadon telepíthetem annyi gépre, amennyire szeretném, nem kellenek különféle programok, ha személyre akarom szabni, ha le akarok törölni valamit véglegesen nem hagy szemetet maga után a program. Annyi asztali felületet használok rajta, amennyit én akarok(ha akarom, akkor az összes felüleletet telepítem, és váltogathatom szabadon, nem települnek a program mellé egyébb, nem kívánatos dolgok.
2022. febr. 13. 04:20
 8/26 anonim ***** válasza:
33%
Nem fog elterjedni, mert egy kifújt dolog az egész. Nincs mögötte semmilyen marketing. Nagyon kevés program van rá, a többségük jóval szarabb is mint Windows-on. Gamerként szinte abszolút nulla lehetőség van rajta. A Windows-t folyamatosan fejlesztik, új feature-öket kap, stb, Linux-on minden sokkal macerásabb, nincsen semmi felhasználói support. A végtelenségig lehetne sorolni a hátrányait. Szerintem csak igazi fanoknak érdemes áttérni.
2022. febr. 13. 06:50
 9/26 anonim ***** válasza:
67%

oktatni kéne a felhasználókat, mert borzalmas, milyen sötétek egyesek

alap dolgokat nem képesek megtalálni vagy megoldani

de ettől eltekintve:

a (közösségi) support rosszabb, több szempontból is

játék? persze van rá, de közelsem olyan az élmény mint windowson, elég megnézni a Valve által fejlesztett cs:go mennyire problémás

a felhasználó felületek, nos hagynak némi kívánni valót

kicsit rosszabb hardver támogatás, ami inkább a drivert fejlesztők számlájára írható

2022. febr. 13. 07:37
 10/26 anonim ***** válasza:
79%

#6:

"Ez kicsit oylan mintha egy autó esetében azon panaszkodna valaki, hogy márpedig neki nem kell olyan autó aminek 4 kereke van."

Szalmabáb érvelés, nem erről volt szó.

Ha már autós téma: megveszed az autót, de ahhoz nem kapsz semmilyen szerviz-kézikönyvet, sőt ráadásul ha te magad szeretnéd szervizelni, még meg is büntetnek érte (lásd: a Windows forráskódját az EULA szerint nem fejtheted vissza, nem módosíthatod), mint arra a való életben - bár traktorok esetén - volt is példa ( [link] ).

"Aztán hogy a példánál maradjunk a zárt forráskód is olyan, hogy az emberek 99,9%-t amúgy sem érdekli hogy mitől működik a dolog ha működik."

Látod ez a baj. Hogyan is írja George Orwell az 1984 című művében?

"A háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő"

A kényelembe édesgetett, tudatlanságban tartott felhasználóval szépen, lassan - békafőzés módjára - bármit meg lehet tenni. Monopóliumot kiépíteni, függőséget kialakítani, mesterségesen felesleges fogyasztást generálni, személyes adataikkal visszaélni.

2022. febr. 13. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!