Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha Linuxot akarok előre...

Ha Linuxot akarok előre telepített jogtiszta win 10 mellé, hogyan kell, hogy a win megmaradjon, ha mégsem jönne be a Linux? Ki szeretném próbálni, de félek tőle, hogy hülye leszek hozzá, és akkor maradnék a win mellett mégis. 512-es SSD-s a laptop.

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, újra kell telepíteni a rendszert, és ketfelé particionálni a C:meghajtót? De jogtiszta, gyárilag előre telepített windows mellé tehetek Linuxot, lehet egy lemezen, külön partíción kétféle op. rendszer? Ha igen, mennyi hely kell melyikhez? Ubuntuval kezdeném. Vagy Windows alól is meg lehet ezt csinálni?

#linux #Windows 10 #meghajtó particionálás #Két operációs rendszer egy lemezen #Linux és Windows egy lemezen #Jogtiszta windows mellé linux
2022. jan. 22. 12:02
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszi, ki fogom próbálni szerintem én is az összeset.
2022. jan. 25. 19:36
 12/12 kovpet ***** válasza:

Az összeset nem fogod, mert elég sok van ( [link] :)

Nézd meg az ismertebbeket. Esetleg választhatsz az alapján, hogy deb vagy rpm-vonal legyen, rolling legyen-e vagy sem, de ezt kezdőként nem tudod eldönteni úgysem.

Ilyeneket, mint pl a kali felesleges, az egy célszerszám, nem egy általános célú disztrib, ez olyan mintha systemcescue-val vagy grml-lel tolnád. Ezek mindegyike céllal készült, arra optimalizált, felesleges másra használni (bár lehet).

2022. jan. 27. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!