A windows 10-en belül van recovery mód ami újratelepíti a rendszert. Ez felér azzal ha egy eredeti win10-es CD-t használok újratelepítésre? Melyik a hatásosabb? Esetleg semmi különbség?
Használj profibb mentést a D-re. Egy telepített-beállított win10-et tudsz menteni cakk-pakk. Onnan bármikor visszaállíthatod arra az állapotra. Néha visszaállítom, az azóta jött frissítéseket ráteszem, majd újra mente. A régit meg törlöm. Kb 13GB-os a mentett képfájl.
A program: Aomei Backup Live cd. Persze van még hasonló program, erről egy ISO-t akár át is adhatok. CD-re kell kiírni, de penről is megy gondolom.
"Ha a kedves user az előző telepítéskor elba****ta a particionálást"
A kedves user nem nagyon tud mit csinálni, max. leköti a HDD-t a telepítés idejére, ugyanis a windows oda rakja a boot szektort, ahova akarja.
"oda rakja a boot szektort, ahova akarja"
Oda rakja ahol kijelölöd a particionálatlan helyet és hagyod hogy létrehozza a saját rejtett partícióit. [link]
Ezen vérzik el sok emberke hogy nem így csinálja. De a lehúzás is jó.
@6: Mert te válószínű ezt választottad: [link]
Szemre nem sok a különbség, de gyakorlatilag ég és föld..
Nem ér fel. Még pedig azért mert a háttérben nem egy teljes újratelepítés történik. Ráadásul még tovább is tart.
Az alaphelyzetbe állítással ráadásul egy régebbi verziót kerül vissza. Onnan még ki tudja mennyit fog frissítgetni - mire eléri a jelenleg aktuális állapotot. A sok frissítés egymásra rakódása pedig lassítja a rendszert.
Az a legegyszerűbb ha az ember leszedi a legújabbat, és kimásolja egy külön kis partícióra. Onnan meg elindítja a telepítőt easybcd-vel, vagy pl parancssorból.
Vagy ha ez bonyolult akkor a szokásos pendrive - rufus kombináció.
Nincs annál jobb módszer ha az ember manuálisan beformázza, és törli a partíciókat - és úgy van újrahúzva.
Pendrive se kell.
@7, szabad területet választottam, biztos, mint mindig. (Tekintve, hogy előtte töröltem a rajta lévő partíciót, utána meg nem hoztam létre újat.) A legtöbb telepítésnél jó szokott lenni, de volt már rá példa, hogy ennek ellenére is a HDD-re rakta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!