Egyre jobban vonz a Linux, mint oprendszer. Van olyan dolog, ami miatt megéri mégis Windowst használni? Tetszik a Linux személyre szabhatósága, biztonságossága, az, hogy nagyobb kontrollod van a saját PC-d felett.
Okeee, de mi értelme van ? Kb annyi értelme van mint aki az ellenkezőjét csinálja minden funkcióra külön számítógépet rendel és 15 monitor 15 billentyűzet és szekrényekben a gépek azt igazán egyik se jó semmire :)
Ennek pont a fordítottja vagy , felteszel linuxot hogy grafikusan kattingstva 10 perc alatt virtuális gépen indíts egy windowst mert így a win lassabb lesz.
Hát 10-es, annyi a lényeg, hogy van a Primocache nevezetű program, ami bármilyen Windows rendszeren képes egy memória alapú gyorsítótárat létrehozni, és ha van feles Memóriád, akkor érdemes feltelepíteni.
Akik játékokkal játszanak, ez a program minden elemet gyorsítótáraz, valamelyik játékba, ha lassabb hdd-n vagy, ad egy kis betöltési sebességet.
14: de azt tudja ezer éve a win és a Linux is.
A read cache default on a windowsnal és a linuxnal is a write cachet kell a win alatt bekapcsolni valamelyik menüpontban.
Sőt a winben van prefetch is, a várhatóan betölteni kívánt programot, programreszt előre betölti. Benne van a Windows xp óta.
Ehhez nem értem minek plusz program és miert csoda ez.
1. Csúcshardveren csak minimálisan lassabb a virtuális gép, mintha natívan futna. Persze többet kell kattintani, de igazából NVME SSDvel a Linux bootolásával együtt is 1 perc alatt használatra kész a virtuális gép.
2. Nagyon izgalmas időtöltés a beállítása egy unatkozó embernek.
3. Izolált környezetben futó Windows. Nem lesz baja a gépemnek, ha bekap egy vírust, tönkreteszi egy frissítés.
4. Kevésbé tud kémkedni utánam a Microsoft.
5. Érezhetem egy kicsit a sikerélményt, hogy be tudtam állítani és hibátlanul működik.
6. Azért vannak páran, akik ezt a gyakorlatot csinálják. Sokat feljődött az egész virtualizáció dolog az utóbbi években. Egy kínszenvedés rendesen beállítani, de utána teljesen jól használható.
1: oké értem, de erre pont nem laptopot hanem egy lerugott szervert kéne venni és vmware -vel megcsinálni ahogy azt kell.
2: tuti, mivel ? Virtualboxxal ? Tart vagy 15 percig
3. A virtuális gépet ugyanúgy le tudja gyalulni a vírus. Nem értem az összefüggést.
4. Az tuti, csak a kiválasztottak után kémkedik :)
5. Ezt elfogadom. Ha boldoggá tesz
6. Tudom. De sokan nem ezt csinálják tekintve hogy mindennek megvan a maga helye és értelme .
15-ös, tudja, igazából, sok a különbség ezek a cache-k között. Lényegében az, bár van a Windows-ban ilyen, nemigazán konfigurálható ennyire:
A különbséget is leírom:
Mondjuk azt, hogy CSGO-nál, ha kikapcsolom primocache-ba a cache-t és csak a Windows cache van bent, ha betöltesz egy pályát, és kilépsz és megint betöltöd, az ugyanazzal a sebességgel tölt be, ha a primocache-nál be van kapcsolva a gyorsítótár, 1gb-os mondjuk, akkor gyorsabban, mint 3x sebességgel tölt be, de ez a ram-nak a sebességétől is függ. 1333mhz-s rammal, nagyon gyors volt a betöltés, most 3200 mhz-sal, még gyorsabb.
Én ezért szeretem ezt a programot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!