Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egyre jobban vonz a Linux,...

Egyre jobban vonz a Linux, mint oprendszer. Van olyan dolog, ami miatt megéri mégis Windowst használni? Tetszik a Linux személyre szabhatósága, biztonságossága, az, hogy nagyobb kontrollod van a saját PC-d felett.

Figyelt kérdés
Általános felhasználásra lenne. Néha egy kis gaming becsúszna, de ahogy néztem, Steam Protonnal, Wineal ez is többé-kevésbé megoldható.

2021. szept. 23. 07:59
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
A virtualizációt? Adok 14 szálat a CPUból, 30 GB ramot, hozzáférést a GPUhoz a virtuális gépnek, és úgy fog futni, mint az álom.
2021. szept. 23. 09:18
 12/30 A kérdező kommentje:
De mint írtam, ne vegyétek nagyon komolyan. Ez inkább ilyen hobbi jellegű kísérletezés. Ritkán szoktam játszani gépen, meglennék Winfos nélkül is. A Linuxot is szerintem eléggé ismerem ahhoz, hogy boldoguljak vele(főleg a temérdek elérhető tutorial anyaggal).
2021. szept. 23. 09:21
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Okeee, de mi értelme van ? Kb annyi értelme van mint aki az ellenkezőjét csinálja minden funkcióra külön számítógépet rendel és 15 monitor 15 billentyűzet és szekrényekben a gépek azt igazán egyik se jó semmire :)

Ennek pont a fordítottja vagy , felteszel linuxot hogy grafikusan kattingstva 10 perc alatt virtuális gépen indíts egy windowst mert így a win lassabb lesz.

2021. szept. 23. 09:23
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

Hát 10-es, annyi a lényeg, hogy van a Primocache nevezetű program, ami bármilyen Windows rendszeren képes egy memória alapú gyorsítótárat létrehozni, és ha van feles Memóriád, akkor érdemes feltelepíteni.

Akik játékokkal játszanak, ez a program minden elemet gyorsítótáraz, valamelyik játékba, ha lassabb hdd-n vagy, ad egy kis betöltési sebességet.

2021. szept. 23. 09:23
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

14: de azt tudja ezer éve a win és a Linux is.

A read cache default on a windowsnal és a linuxnal is a write cachet kell a win alatt bekapcsolni valamelyik menüpontban.

Sőt a winben van prefetch is, a várhatóan betölteni kívánt programot, programreszt előre betölti. Benne van a Windows xp óta.

Ehhez nem értem minek plusz program és miert csoda ez.

2021. szept. 23. 09:29
 16/30 A kérdező kommentje:

1. Csúcshardveren csak minimálisan lassabb a virtuális gép, mintha natívan futna. Persze többet kell kattintani, de igazából NVME SSDvel a Linux bootolásával együtt is 1 perc alatt használatra kész a virtuális gép.

2. Nagyon izgalmas időtöltés a beállítása egy unatkozó embernek.

3. Izolált környezetben futó Windows. Nem lesz baja a gépemnek, ha bekap egy vírust, tönkreteszi egy frissítés.

4. Kevésbé tud kémkedni utánam a Microsoft.

5. Érezhetem egy kicsit a sikerélményt, hogy be tudtam állítani és hibátlanul működik.

6. Azért vannak páran, akik ezt a gyakorlatot csinálják. Sokat feljődött az egész virtualizáció dolog az utóbbi években. Egy kínszenvedés rendesen beállítani, de utána teljesen jól használható.

2021. szept. 23. 09:34
 17/30 A kérdező kommentje:
Actually, ismerek olyat, aki kifejezetten ajánlja, hogy Linux alatt futó virtualizált Windowst használjon mindenki. Méghozzá gamingre. Biztonságosabb, minimális teljesítménycsökkenéssel.
2021. szept. 23. 09:36
 18/30 anonim ***** válasza:
47%

1: oké értem, de erre pont nem laptopot hanem egy lerugott szervert kéne venni és vmware -vel megcsinálni ahogy azt kell.

2: tuti, mivel ? Virtualboxxal ? Tart vagy 15 percig

3. A virtuális gépet ugyanúgy le tudja gyalulni a vírus. Nem értem az összefüggést.

4. Az tuti, csak a kiválasztottak után kémkedik :)

5. Ezt elfogadom. Ha boldoggá tesz

6. Tudom. De sokan nem ezt csinálják tekintve hogy mindennek megvan a maga helye és értelme .

2021. szept. 23. 09:42
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
17: jaja ismersz olyat aki azt mondta. Akkor nincs mese azt kell tenni :)
2021. szept. 23. 09:43
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

15-ös, tudja, igazából, sok a különbség ezek a cache-k között. Lényegében az, bár van a Windows-ban ilyen, nemigazán konfigurálható ennyire:

[link]

A különbséget is leírom:

Mondjuk azt, hogy CSGO-nál, ha kikapcsolom primocache-ba a cache-t és csak a Windows cache van bent, ha betöltesz egy pályát, és kilépsz és megint betöltöd, az ugyanazzal a sebességgel tölt be, ha a primocache-nál be van kapcsolva a gyorsítótár, 1gb-os mondjuk, akkor gyorsabban, mint 3x sebességgel tölt be, de ez a ram-nak a sebességétől is függ. 1333mhz-s rammal, nagyon gyors volt a betöltés, most 3200 mhz-sal, még gyorsabb.

Én ezért szeretem ezt a programot.

2021. szept. 23. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!