Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tik milyen gyakran szoktátok...

Tik milyen gyakran szoktátok újra telepíteni a Windows-t?

Figyelt kérdés
Hozzánk egy srác szokott kijönni és 8ezerért újratelepíti az egész rendszer, az asztali gépet és a laptoppot is. Ebben benne van a kiszállási költség is.

2021. aug. 2. 13:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hát, eléggé meglepődtem a válaszokon.:) több éves rendszer nem egészséges szerintem. Informatikus ismerősöm szerint félévente, max. 1 évente érdemes újratelepíteni, mert rengeteg felesleges szemetet felszed a rendszer a használat során, amik egyrészt a teljesítménynek se használnak, másrészt pedig így a Windows mérete is igen nagyra tud duzzadni a sok felhalmozódott fájlmaradványoktól.

Persze, ha jól működik, akkor szerintem is felesleges újratelepíteni.

2021. aug. 3. 14:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Félévente semmi értelme. Ennyi időközönként ha futtatsz egy rendszer karbatartást ami törli az update maradványokat meg az érvénytelen regedit bejegyzéseket, törli a temp mappák és egyéb ideiglenes tárolók fájljait, már elég. A teljesítménynek legfeljebb az nem használ, ha egyre több olyan program települ és fut, ami induláskor feleslegesen eszi a RAM-ot, miközben nem használod. Ezeket viszont a Feladatkezelőben szabályozni tudod, kikapcsolni aminek nem kell elindulnia, megint egy lépés, ami elkerüli az újratelepítést.

Ezzel a három dologgal törölted a szemetet, és optimalizáltad a teljesítményt, és csökkentetted a Windows méretét is, amire a képzett "informatikus" azt mondta, hogy töröld le a rendszert, majd telepítsd újra, valamint telepíts vissza ugyanúgy az összes programot, ami eddig is fent volt, de nem zavart semmi vizet, max a háttértárat foglalta használaton kívül, ahogy ezután is fogják.

2021. aug. 3. 15:29
 13/15 CspCsj ***** válasza:

#11:

Hát nálam a ~3 éves Windows 10 most ~30GB, újkorában meg ~25GB lehetett. (persze ehhez még hozzájött pár GB-nyi gyakran használt program)

Problémát szerintem gyakrabban okoz, ha valaki sűrűn tisztogatja a rendszerét, vagy ismeretlen helyekről származó feltört programokat használ.

Pár ismerős is folyamatosan használ rendszer-tisztító, rendszer-optimalizáló, driver-frissítő programokat, - hát ők hívnak a leggyakrabban, hogy valami gond van a gépükkel. (valószínűleg sok warez-t is letöltenek)

Megj.:

A Windows 10 tavaszi-őszi funkciófrissítő csomagjai is nagyjából egy rendszertelepítést szoktak csinálni, szóval megnyugodhatsz, - a fejlesztők gondoltak rád is.

2021. aug. 3. 15:44
 14/15 Farkas999 ***** válasza:
4 éves a Windows a gépemen, néha csinálok egy takarítást (Avast) és problémamentesen működik.
2021. aug. 4. 09:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: Soha mert Linux - os vagyok (immár 11 éve a 7 éves gépemen az eredeti 7 éves Linux van, bár azóta frissült nem tom az számít e, de én telepítővel még nem nyúltam hozzá).

#11 Akkor használj Linuxot. A rendszernek adsz 50GB Tárhelyet el lesz vele vagy 30 évig fagymentesen.

2021. aug. 5. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!