Tik milyen gyakran szoktátok újra telepíteni a Windows-t?
Hát, eléggé meglepődtem a válaszokon.:) több éves rendszer nem egészséges szerintem. Informatikus ismerősöm szerint félévente, max. 1 évente érdemes újratelepíteni, mert rengeteg felesleges szemetet felszed a rendszer a használat során, amik egyrészt a teljesítménynek se használnak, másrészt pedig így a Windows mérete is igen nagyra tud duzzadni a sok felhalmozódott fájlmaradványoktól.
Persze, ha jól működik, akkor szerintem is felesleges újratelepíteni.
Félévente semmi értelme. Ennyi időközönként ha futtatsz egy rendszer karbatartást ami törli az update maradványokat meg az érvénytelen regedit bejegyzéseket, törli a temp mappák és egyéb ideiglenes tárolók fájljait, már elég. A teljesítménynek legfeljebb az nem használ, ha egyre több olyan program települ és fut, ami induláskor feleslegesen eszi a RAM-ot, miközben nem használod. Ezeket viszont a Feladatkezelőben szabályozni tudod, kikapcsolni aminek nem kell elindulnia, megint egy lépés, ami elkerüli az újratelepítést.
Ezzel a három dologgal törölted a szemetet, és optimalizáltad a teljesítményt, és csökkentetted a Windows méretét is, amire a képzett "informatikus" azt mondta, hogy töröld le a rendszert, majd telepítsd újra, valamint telepíts vissza ugyanúgy az összes programot, ami eddig is fent volt, de nem zavart semmi vizet, max a háttértárat foglalta használaton kívül, ahogy ezután is fogják.
#11:
Hát nálam a ~3 éves Windows 10 most ~30GB, újkorában meg ~25GB lehetett. (persze ehhez még hozzájött pár GB-nyi gyakran használt program)
Problémát szerintem gyakrabban okoz, ha valaki sűrűn tisztogatja a rendszerét, vagy ismeretlen helyekről származó feltört programokat használ.
Pár ismerős is folyamatosan használ rendszer-tisztító, rendszer-optimalizáló, driver-frissítő programokat, - hát ők hívnak a leggyakrabban, hogy valami gond van a gépükkel. (valószínűleg sok warez-t is letöltenek)
Megj.:
A Windows 10 tavaszi-őszi funkciófrissítő csomagjai is nagyjából egy rendszertelepítést szoktak csinálni, szóval megnyugodhatsz, - a fejlesztők gondoltak rád is.
Kérdezőnek: Soha mert Linux - os vagyok (immár 11 éve a 7 éves gépemen az eredeti 7 éves Linux van, bár azóta frissült nem tom az számít e, de én telepítővel még nem nyúltam hozzá).
#11 Akkor használj Linuxot. A rendszernek adsz 50GB Tárhelyet el lesz vele vagy 30 évig fagymentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!