Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Olcsó Windows 10 kulcs?

Olcsó Windows 10 kulcs?

Figyelt kérdés

Üdv!

Pár hete vásároltam egy elég olcsó Windows 10 kulcsot az eMAG-on. Akkor is utánanéztem, hogy miért ilyen olcsó, bár nem elég alaposan. Megvettem, majd aktiváltam, és a napokban újra eszembe jutott, úgyhogy jobban utánanéztem a kulcsnak.

Azt, találtam, hogy az ilyen kulcsokat a Microsoft-tal szerződésben álló cégek (?) veszik nagy tételben, majd a fennmaradókat eladják ilyen áron, vagy pedig már nem használatos PC-kről leszedik a licenszt, hogy azt továbbadják mint használt szoftver.

(Ha valamit nem jól írtam sajnálom, nem vagyok profi a témában.)

Ez elvileg a MS EULA szerint nem legális, de az EU törvények megengedik (az utóbbit?).

Továbbá felfigyeltem a következő cikkekre is.

[link]

[link]

Nézelődtem különböző fórumokon is, ahol több, egészen különböző infóval is találkoztam. Olvastam olyat, hogy ha lopott a kulcs, akkor komoly bajba kerülhet a vásárló, függetlenül attól, hogy tudta-e, hogy lopott. Valamint olyat is, hogy semmi gond nem származhat belőle. Tehát eléggé ellentmondásos.

A kérdésem az, hogy itt mi mi a helyes válasz? (Ha lehet az anekdotákat mellőzzük pl. "Nekem évek óta ez van, és semmi nem történt.")

Ui.: Ezeket végigolvasva, inkább deaktiváltam a licenszt és feltelepítettem egy Ubuntut. Főként az érdekel, hogy lesz-e vásárlásnak/aktiválásnak valamilyen következménye.

2021. júl. 7. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Ami óta van windows 10 crackeltet használok, és semmi baja. Ez nem "anekdóta" hanem a kő kemény valóság. :)
2021. júl. 7. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Németországban a torrentezést is büntetik, a németekkel felesleges példálózni mert ott másak az erőforrások(a vásárlóknál is meg a rendőröknél is).

Ha te számlával tudod bizonyítani, hogy vetted a kulcsot akkor nem vagy felelősségre vonható. Sem a vásárlásnak, sem az aktiválásnak sem a használatának nincs semmilyen következménye Magyarországon.

De ott az örök B lehetőség ahogy az egyes is írta... Szerinted, ha a microsoftot ez érdekelné akkor nem az lenne az első hogy központilag tiltják az összes hackelt Wint? :D

2021. júl. 7. 20:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem volna baj, ha a linkelt cikkekben volna valami forrásmegjelölés is, ahelyett, hogy "állítólag". Ha már szóba kerültek az anekdoták, ugye...

Tudtommal az Európai Bíróság törvényértelmezése szerint továbbértékesíteni a kulcsokat legális. Lehet, hogy ez a Microsoftnak nem tetszik, sőt, az is lehet, hogy beleírják az EULA-ba, hogy ilyet nem lehet, csak az a szomorúság, hogy a törvényt az EULA nem írhatja felül.

Az meg, hogy konkrétan pénzmosással vádolják a felhasználókat, azért, mert "tudhatták volna, hogy lopott", szerintem nettó marhaság. Egy büntetőeljárásban azt bizonyítékként elfogadni, hogy "főnök, ez a csávó pénzt mosott, haljak meg, becsszó", kicsit erős volna. Addig, amíg nem találok olyan hivatalos oldalt, ahol el lehet olvasni, hogy konkrétan ítélet született a cikkekben írt razzia folyományaként, addig én kételkedek ebben az egész dologban.

Tehát semmi gond nincs az ilyen olcsó(bb) kulcsokkal. Persze ha jót akarsz magadnak, akkor nem eBay-ről veszed xxXpussyHunter69Xxx-től, hanem valami normális cégtől, ami számlát is ad, meg lenyilatkozza, hogy a kulcs legálisan került hozzá. Onnantól kezdve nem pontosan látom, hogyan kerülhetnél bajba.

Egyébként ezen a linken lehet olvasgatni arról, hogy az EU-ban miért legális továbbértékesíteni a szoftvereket: [link]

A lap alján ott van a link a hivatalos bírósági ítéletre, ami a jogalapot szolgáltatja a dologhoz (mondjuk az nem egy könnyű olvasmány).

2021. júl. 7. 20:42
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

4. cikk, (2) bekezdés

2021. júl. 8. 00:43
 5/5 Thunderfairy ***** válasza:
50%
Win 10-et lehet már parancssorosan is aktiválni. Neten nézd meg: Win 10 aktiválás program nélkűl. Találhatsz róla videókat.
2021. nov. 22. 12:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!