Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tudnátok olyan videókonvertáló...

Tudnátok olyan videókonvertáló programot ajánlani ami ingyenesen használható és amivel SD-ből DVD kiterjesztésekbe lehet konvertálni a filmeket?

Figyelt kérdés

Interneten keresgéltem de olyanokat találtam ami ingyenes de csak úgy konvertálja át a filmet egy másik kiterjesztésbe hogy az átkonvertált filmben feliratként ott van végig a program neve vagy pedig ingyenesen letölthető de amikor valamilyen más kiterjesztésbe szeretné átkonvertálni az ember a filmet nem engedi mert az már a fizetős szolgáltatásuk része.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. máj. 7. 16:18
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

igen, sikerült mp4 -re.

Mpeg4 és mp4 nem ugyan az. :-)

2021. máj. 8. 16:13
 32/36 A kérdező kommentje:
Igen, ezért is maradok a dvd-nél, ott nem kell felbontást meg típust beállítani, hanem DVD PAL és kész. :)
2021. máj. 8. 16:16
 33/36 anonim ***** válasza:
Csakhogy amíg te 1db filmet írsz fel dvd formátumban 1db DVD-re, addig xvid/mp3/avi-ban 5db filmet lehet felírni változatlan minőségben! Ezért volt régebben nagyon elterjedve. És tudták is játszani ezen régi asztali DVD lejátszók.
2021. máj. 8. 16:59
 34/36 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy még mindig vannak akik a DVD formátummal küszködnek. Bocs, de ez borzalmas. Rabolod az idődet a konvertálgatással. Rontod a minőséget, ill gazdaságtalan maga a DVD formátum. Eredetileg a DVD mpeg2 filmek kb. 8000 Kbps adatmennyiséggel készültek így ráfértek egy 4,7Gb-os lemezre.

Amit Te csinálsz azzal visszafele mész a fejlődésben.

Értem én, hogy csak így bírod lejátszani az asztali gépeden, ezt már el kellene engedned.

Leszedsz egy SD filmecskét azt egy sima digitális antenna beltéri egységgel is le kell hogy tudjad játszani, én kb olyan 4 éve vettem olyat a tescóból , akkor volt olyan 6000 forint. A régi noname média lejátszóm besz.a.rt így kénytelen voltam erre ráfanyalodni. Szóval olvasom ezt a DVD konvertálgatást és …

Szóval még egy ilyen cuccal is előrébb vagy:

[link]

Én ennek vettem meg a régebbi verzióját és megoldotta az SD filmlejátszási problémáimat.

Szóval azt csinálsz amit akarsz, csak szólok, hogy a technikai fejlődés nem állt meg a DVD lejátszóknál.

És filléres eszközzel megspórolhatsz magadnak időt és energiát.

Egyébként az egyik legjobb konvertáló program az XMedia Recode. Elmész a weboldalára, és válogathatsz, hogy milyen formátumban töltsd le a legújabb verziót.

32;64 bites telepítő, ill Portable verziók közül válogathatsz, amit letöltés után kicsomagolsz akár egy Total Commanderrel és már indíthatod is, telepítened sem kell. A program mindig jelez, ha új verzió elérhető. Évek óta ezt használom ha kell, mindent tud amit kell és reklám mentes, profi cucc. Akár utóhangosíthatsz is úgy,hogy a vidósávot békén hagyod, változtathatsz felbontást ,...stb.Szóval érdemes ránézni.

Ja, visszatérve a formátumhoz, szóval az mpeg2(DVD)hivatalosan 8000kbps, egy sima SD filmecske kb 1000-1500kbps, vagyis ötöde. Szóval a DVD már a múlté.

Ma már a leg elterjedtebb formátum a H264 MP4 AVC kodek, (vagy az x264 ). Külföldi torrent oldalakon már az új x265 -ös kodekkel is rippelik a Blu-ray filmeket 1080p felbontásban 2000kbps-sel. A végeredmény kb.2GB-os fájl méret, és nagyon jó a minőség.

Most hasonlítsd össze ezt a Te felkonvertált SD filmeddel ami 3-4GB.

No, de semmi közöm hozzá, jó konvertálgatást...

2021. máj. 8. 21:20
 35/36 A kérdező kommentje:

34-es, nem tudtam hogy léteznek ilyen eszközök, berendezések is.

Köszönöm a hozzászólást és az ajánlott programot.

2021. máj. 8. 21:24
 36/36 anonim ***** válasza:
Sőt a mi TV -knél Pendrive -ra rárakva, simán elviszi a legtöbb formátumot. MKV, MP4, MOV ...
2021. máj. 8. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!