Lehet gond abból, ha Windowsban ékezetes nevet adok egy fájlnak?
Olyan probléma ütköztem, hogy nem lehet megnyitni 2 olyan munkámat, aminek a nevében ékezet van. (Lehet csak véletlen egybeesés) A program neve, amit használok; Twinmotion (valós idejű renderelő program) Lassan 1 éve használom, de most először tapasztalom ezt a problémát és nem találok rá magyarázatot.
Egyik ismerősöm mondta, hogy előfordulhat az, hogy az ékezetes fájl elnevezés köze van a problémához. Mi a véleményetek erről, én nem értek ehhez.
Ezt a 2 munkámat az ismerőseim sem tudják megnyitni sehogy, szóval gondolom valami miatt sérült. Remélem nem a laptopommal van valami gond, ami ezt okozza.
Előre is köszönöm a segítségeket, válaszokat!
Maga az oprendszer már jó ideje (kb. a Win95 óta) nem problémázik azon, ha ékezetet, vagy szóközt használsz a fájlnevekben. Az NTFS fájlrendszer meg unicode karaktereket is kezel, szóval elméletileg az inuit eszkimók írásával is elnevezheted a fájljaidat.
De!
Az egyes szoftverek, szolgáltatások, és egyéb rendszerek már nem biztos, hogy ennyire elnézőek. Láttam én már olyan webes rendszert, ahol ha szóközt tartalmazó fájlt töltöttünk fel, akkor a feltöltés látszólag megtörtént, de a fájlt a címzett nem tudta letölteni.
Én továbbra is azt mondom, hogy nem kell feszegetni a rendszerek határait. Jobb, ha nem használunk ékezeteket, ileltve szóköz helyett aláhúzásjelet használunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!