Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux és a szabad forrású...

A Linux és a szabad forrású programok a jövő?

Figyelt kérdés
Vagy inkább a Windows és a mindenért fizetés/crackelés?

2021. ápr. 9. 21:44
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Hanem mi másra??? :)

Hallgatom azt a professzionális felhasználást Linuxon amit TE akartál csinálni és amiben a nyílt drivernek jobb volt a teljesítménye.

2021. ápr. 16. 20:31
 32/42 anonim ***** válasza:

-Asztal működtetése (az egér kurzor slideshow-hoz hasonlóan mozgott,ablakot 5 perc alatt zárt be).Volt hogy be se tudtam jelentkezni.

-YouTube nézés,480p-től szintén slideshow...

-Video konvertálás,Kernel Panic néha vagy elfogyott a RAM (Terminál free parancs:rendelkezésre áll 2,5 GB...WTF).

-QBittorrent azt jelzi,mint ha törölve lettek volna a seed listában lévő tartalmak a megadott mount mappából.

-VLC valamelyiken egy mozgó színes kockahalom.

Ezek az egyike a nagy professzionális (Linux) géphasználatomnak.

A hibák nem köthetők egy adott disztróhoz.Mindegyik másikon jelentkezett.

Intel i3 9100F / ASUS GT1030 / 8GB RAM van a gépben.

4k/60fps-t azért vígan viszi Windows alatt is.

A letöltött share/freeware programok pedig hiba nélkül működnek azon (nem szeretem a crack-elt veszélyforrásokat)...

2021. ápr. 17. 09:01
 33/42 anonim ***** válasza:
Ja és nincs hardver hiba (még mielőtt...).
2021. ápr. 17. 09:04
 34/42 anonim ***** válasza:
..Pedig valami nagyon nem stimmelt azon a gépen. "Kernel panic", az egyik legritkább hibafajta, és általában pont nem maga a kernel vagy a disztró az oka, inkább a kernel konfigurálás (ha saját forgatás), vagy kompatibilitás/verzió probléma, stb. :(
2021. ápr. 17. 09:26
 35/42 anonim ***** válasza:

Nem dzsunka alkatrészekből készült.

Be Quiet! táp,ASUS alaplap és videokártya,Kingston RAM,Intel processzor és SSD.

Tesztek futtatva.Minden OK.

Windows 10-en minden tökéletes.

Problem solved.

2021. ápr. 17. 09:35
 36/42 anonim ***** válasza:

Kernel forgatással meg nem foglalkoztam.Nem mélyedtem el mélységeibe a Linux-nak,csak elkezdett érdekelni 10-en évvel ezelőtti marketingje miatt (nincs vírus,nem töredezik a fájlrenszer,atomstabil,stb...)

Aztán az évek erősen megkoptatták a rózsaszín ködöt.

Nem lettem Linux guru.

Sokat tanultam róla,de mára eljutottam oda,hogy köszönöm szépen...

Aki szeret ilyesmivel bíbelődni,annak csak ajánlani tudom.

2021. ápr. 17. 09:41
 37/42 anonim ***** válasza:
..Én aztán nem akarlak meggyőzni semmiről, ez inkább a többieknek szólt, mielőtt még azt hinnék, hogy minden harmadik ember belefut ilyen eszement hibákba. :)))
2021. ápr. 17. 09:42
 38/42 anonim ***** válasza:

"Nem lettem Linux guru" - Ezt vágjuk. Örülök, hogy végül megoldódott a problémád.

Nekem úgy látszik piszok mázlim van, mert egy antik gépen 12-14 éve használok Linux disztrót és nincs vele különösebb problémám. Nem tartom tökéletesnek (nem hiszem, hogy létezik olyan), vannak fura dolgai, de összességében jól teljesít, szeretem.

#35-36 Nem, ez nem neked szólt, csak egy másik, ugyancsak tapasztalatra alapozott vélemény. És nem, nem fogom elkezdeni szidni a Win-t.

2021. ápr. 17. 09:50
 39/42 anonim ***** válasza:
59%

Engem már nem kell.:)

2-3000 Ft-ért veszek kulcsot,annyit azért megér,hogy ne lássam a vízjelet állandóan.

Úgy vagyok a géppel hogy feldobom,oszt hagyjon élni.xD

Sokak számára a Linux nyújtja ezt és sehogy nem lehet meggyőzni másról.Ők lesznek a hittérítők (van itt is Arch vagy Debian rajongó,amit tol egyfolytában).

Szerintem kipróbálni mindenféleképp érdemes mindenkinek.

Minél több disztrót,minél több fő ágból.

Legkevesebb gondom a Linux Mint-ekkel volt.

Azt szoktam ajánlani kezdésnek,ha valaki zargat ezzel,mert tudják a környezetemben,hogy sokáig használtam napi szinten valamelyiket.

2021. ápr. 17. 10:00
 40/42 anonim ***** válasza:

Egyetértek azzal, hogy a a linux még mindig nem való mezei usernek.

mindig szembejön valami szopás, aminek az a vége hogy fél napig stackoverflowt olvasgatsz és terminálból próbálod meghekkelni a dolgot.

Aki élvezi, annak ok, de pl a laptopomon én is windowst használok, 2000Ft volt a licensz, driverekkel soha nincs gond, minden működik egyből.

2021. ápr. 17. 10:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!