A Linux és a szabad forrású programok a jövő?
Hanem mi másra??? :)
Hallgatom azt a professzionális felhasználást Linuxon amit TE akartál csinálni és amiben a nyílt drivernek jobb volt a teljesítménye.
-Asztal működtetése (az egér kurzor slideshow-hoz hasonlóan mozgott,ablakot 5 perc alatt zárt be).Volt hogy be se tudtam jelentkezni.
-YouTube nézés,480p-től szintén slideshow...
-Video konvertálás,Kernel Panic néha vagy elfogyott a RAM (Terminál free parancs:rendelkezésre áll 2,5 GB...WTF).
-QBittorrent azt jelzi,mint ha törölve lettek volna a seed listában lévő tartalmak a megadott mount mappából.
-VLC valamelyiken egy mozgó színes kockahalom.
Ezek az egyike a nagy professzionális (Linux) géphasználatomnak.
A hibák nem köthetők egy adott disztróhoz.Mindegyik másikon jelentkezett.
Intel i3 9100F / ASUS GT1030 / 8GB RAM van a gépben.
4k/60fps-t azért vígan viszi Windows alatt is.
A letöltött share/freeware programok pedig hiba nélkül működnek azon (nem szeretem a crack-elt veszélyforrásokat)...
Nem dzsunka alkatrészekből készült.
Be Quiet! táp,ASUS alaplap és videokártya,Kingston RAM,Intel processzor és SSD.
Tesztek futtatva.Minden OK.
Windows 10-en minden tökéletes.
Problem solved.
Kernel forgatással meg nem foglalkoztam.Nem mélyedtem el mélységeibe a Linux-nak,csak elkezdett érdekelni 10-en évvel ezelőtti marketingje miatt (nincs vírus,nem töredezik a fájlrenszer,atomstabil,stb...)
Aztán az évek erősen megkoptatták a rózsaszín ködöt.
Nem lettem Linux guru.
Sokat tanultam róla,de mára eljutottam oda,hogy köszönöm szépen...
Aki szeret ilyesmivel bíbelődni,annak csak ajánlani tudom.
"Nem lettem Linux guru" - Ezt vágjuk. Örülök, hogy végül megoldódott a problémád.
Nekem úgy látszik piszok mázlim van, mert egy antik gépen 12-14 éve használok Linux disztrót és nincs vele különösebb problémám. Nem tartom tökéletesnek (nem hiszem, hogy létezik olyan), vannak fura dolgai, de összességében jól teljesít, szeretem.
#35-36 Nem, ez nem neked szólt, csak egy másik, ugyancsak tapasztalatra alapozott vélemény. És nem, nem fogom elkezdeni szidni a Win-t.
Engem már nem kell.:)
2-3000 Ft-ért veszek kulcsot,annyit azért megér,hogy ne lássam a vízjelet állandóan.
Úgy vagyok a géppel hogy feldobom,oszt hagyjon élni.xD
Sokak számára a Linux nyújtja ezt és sehogy nem lehet meggyőzni másról.Ők lesznek a hittérítők (van itt is Arch vagy Debian rajongó,amit tol egyfolytában).
Szerintem kipróbálni mindenféleképp érdemes mindenkinek.
Minél több disztrót,minél több fő ágból.
Legkevesebb gondom a Linux Mint-ekkel volt.
Azt szoktam ajánlani kezdésnek,ha valaki zargat ezzel,mert tudják a környezetemben,hogy sokáig használtam napi szinten valamelyiket.
Egyetértek azzal, hogy a a linux még mindig nem való mezei usernek.
mindig szembejön valami szopás, aminek az a vége hogy fél napig stackoverflowt olvasgatsz és terminálból próbálod meghekkelni a dolgot.
Aki élvezi, annak ok, de pl a laptopomon én is windowst használok, 2000Ft volt a licensz, driverekkel soha nincs gond, minden működik egyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!