A Blue Colibri mitől olyan nagy szám? Miért vásárolják meg ezeket?
Aki nem tudná, annak röviden: a blue colibri vállalatok számára készít közösségi plaformot, ahol minden belsős hír, pályázat, elérhetőség, stb megtalálható.
Ugye, hogy gyanús? A cég 2018-ban feltalálta a Facebook-ot, ismét. A fentikhez tökéletes megoldás egy zárt facebook-csoport a cég dolgozóinak. Minden, ismétlem MINDEN funkcióra alkalmas egy csoport, minek ehhez külön felület? Elérhetőségekhez meg ott van a mindenki gépére telepített céges outlook, teams, skype, bármi.
Arról nem beszélve, hogy a platform valami rém buta, komolyan mint egy középiskolás házi feladat. Annak idején amikor még érdekelt a tech, kb 13 évesen poénból összedobtam egy torrentoldalt, hát klasszisokkal jobban nézett ki, mint a blue colibri, ahol dolgozik tucatnyi programozó meg dizájner.
Én is egy 1500+ fő multinál dolgozom, és ezt a felületet erőltetik. Több mint egy év eltelt, de a kutya se használja, mert vacak. A vállalati hírek jönnek emailben is, illete van külön FB felület, tehát végképp nem értem, hogy ez mire jó.
Mivel tesztelő voltam, több céggel is kapcsolatban álltam, és azóta is tudom, hogy az aktív felhasználók száma 5-10%.
A tesztelés során kértek kiértékeléseket cégen belül, hogy lehetne - e javítani a platformon. Oldalakat írtam teli a feltart hibákról, még csak visszajelzést sem kaptam.
A pandémiás párhuzamot végképp nem értem. Mindenki otthon ücsörög home office-ban, aki teheti, pont hogy most kellene kiugrani a számoknak.
Ez a nem a te pénzed érvelés nem infantilis kissé? Akkor azon se hőbörögj amikor a zorban parszaz milliárdot beletol a gyerekes hobbijaiba.
Képzeld, számtalan fejlesztésbe, projektbe, eroforrasba, gépparkba lehetne pumpalni a pénzt, ugyanis ezek raszorulnak, helyette eltapsikoljak a blue colibrire, ami semmilyen szempontból nem mozdítja előre a céget, csak most épp ez a trend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!