Ha beírom az excelben az egyik cellába (csak abba az egybe), hogy 4,25, akkor miért írja ki, hogy január 4.?
Figyelt kérdés
1900.01.04 6:00:00 van felül megjelenítve, a cellában viszont 04. jan.
Illetve bármi mást számot írok be, valami dátumot dob ki. Pl. 74,25-re valami március 14-ét dobott vagy hasonlót.
2021. jan. 27. 16:44
1/5 elistvan 

válasza:

Mert dátum formátum van a celládra beállítva. Jobb klikk a cellán - Cellaformázás - Szám fül - szám vagy általános típusra állítsd, be. Elvileg így jónak kell lennie.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És miért vannak ilyen cellák? Mitől? Semmit nem csináltam vele.
2021. jan. 28. 01:02
3/5 elistvan 

válasza:

Szívesen. Nem tudom. Alapesetben nem kéne így lennie.
4/5 Kőváry Orsolya 

válasza:

Valószínűleg korábban volt ebben a cellában egy ilyenre formázott adat, vagy valahonnan másoltál egy ilyen formátumú cellát aztán törölted belőle az adatot, de a formátum maradt.
Egyébkén azért írja ezt a dátumot, mert az Excel a dátumokat számként kezeli. 1900.01.01 számértéke 1. Tehát ha beírod a 4,25-t, az a negyedik nap és még a nap negyede, tehát 1904.01.04-én 6 óra 00.
5/5 A kérdező kommentje:
Ebben a dokumentumban én ugyan biztos, hogy formáztam semmit és nem másoltam bele dolgokat, csak képmetszős screeneket. :D
2021. febr. 1. 22:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!