Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Openshotban arcot hogy takarha...

Openshotban arcot hogy takarhatok ki?

Figyelt kérdés
2021. jan. 13. 21:35
 1/10 CspCsj ***** válasza:
46%
2021. jan. 13. 23:16
 2/10 tabaki ***** válasza:
100%

Például ráraksz egy grafikát, amely adott esetben akár egy egyszerű téglalap is lehet. Ezt a szokott módon tudod méretezni, mozgatni, hogy kövesd a figurát. A másik gyakran alkalmazott lehetőség a kikockázás, ezt úgy tudod elérni, hogy a videóra ráhúzod a „Pixelesítés” effektet. Itt a pixelesítés helyét a margók mozgatásával tudod meghatározni a Tulajdonságok panelon (ez nem azonos a videóéval – az effektet jelző kis bigyóra kattints a sáv tetején) – természetesen ezek is más-más értékek lehetnek a különbözö időpontokban, így a kockázást szintén a mozgáshoz tudod igazítani. Ezt a két effektet alkalmazom itt, a lányok arcának kitakarására:

https://www.youtube.com/watch?v=sAvOzZrt7Zs

Kikockázás helyett elhomályosítást is alkalmazhatsz, de az bonyodalmasabb: A videó fölé teszed egy másodpéldányát, aztán Vágás effekttel, szintén a margókat mozgatva, kijelölöd a kívánt részletet, és az Elmosás effektet is ugyanerre a felső sávra húzod. Tehát egy ugyanabból kivágott és homályos területtel feded le a videót. Kissé nehézkes módszer, és az én gyönge gépemet marhára le is terheli.

2021. jan. 13. 23:39
 3/10 tabaki ***** válasza:
Hm, közben a kolléga is megválaszolta. Puskás Gábor későn futott, már megint...
2021. jan. 13. 23:41
 4/10 CspCsj ***** válasza:

Kedves Tabaki!

Köszönöm az előléptetést, de azért még bőven nem vagyok ezen a szinten.

A leírásod mellett a hozzászólásom is legfeljebb csak iránymutatás.

Tisztelettel, CspCsj

2021. jan. 13. 23:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, a mai napon kipróbálom,remélem össze tudom kreálni!
2021. jan. 14. 06:08
 6/10 A kérdező kommentje:

Gábortól még az a kérdésem lenne,hogy a feliratpróba betűtípusát,szerkesztését hogyan vitelezte ki?

Nagyon mutatós,6 színű betűk...

2021. jan. 14. 06:13
 7/10 tabaki ***** válasza:
100%

Kedves CspCsj!

Mintha hájjal kenegetnének... Köszönöm a bókot.

Kedves Kérdező!

Köszönet a bizalmas megszólításért, de nem vagyok Gábor, ilyen könnyen nem adom fel az inkognitómat ;) Csak az elemiben tanult népdal harmadik strófáját idéztem:

[link]

A feliratpróba betűit Inkscape-ben szerkesztettem, részben Janda Manatee Solid, részben pedig saját betűtípussal. Részletesebben majd később, mert munkába kell mennem, és estig nem kerülök haza.

2021. jan. 14. 08:43
 8/10 A kérdező kommentje:

Elnézést kedves Tabaki,nem ismerem a népdalt😀

Természetesen,ha ideje engedi a felém való segítséget,melyet előre is megköszönök!

Amit eddig tanultam Openshotban,annak 90%-át a Te-Ön itt történő gondos leírásából tanultam,amiért ezer köszönet...

Szép napot,jó munkát!

2021. jan. 14. 11:18
 9/10 tabaki ***** válasza:
100%

A feliratpróba kisebb betűinek (Janda Manatee Solid) készletét ezen az oldalon találod:

[link]

A főcím betűtípusát én készítettem FontFoge-dzsal, de (még?) nem fejeztem be tisztességesen, ezért most inkább egy némiképp hasonlóval helyettesítem:

[link]

Megjegyzés: A két betűkészletet közvetlenebbül is linkelhettem volna, de úgy gondoltam, hogy az alkotójuk, Kimberly Geswein, megérdemli, hogy egyéb betűi is szem elé kerüljenek. A betűtípusok nevéből ítélve jópofa hölgy lehet, a készletei magán- és oktatási célra ingyenesek (egyébként se drágák), és ami a legfőbb, hogy hosszú ideje láthatólag törekszik arra, hogy ne felejtse ki a magyar Ő és Ű betűket, amelyeket a legtöbb nyugati tervező lazán elmellőz. Ha tehát ez a kissé kézműves-hatású stílus bejön neked, sok használható betűkészletet találsz a munkái között.

Az Inkscape-ben való megszerkesztés után a képet átlátszó hátterű PNG-fájlba mentettem, és azt használtam az OpenShotban. Ez kábé így nézett ki (az átlátszóság csak letöltés után derül ki, az oldalon fekete):

[link]

Érdekességképpen linkelem a (majdnem) eredeti SVG-változatot is. Ha csak rákattintasz, a megjelenítő helytelenül mutatja, mert nem ismeri a betűtípust. A szerkesztéshez vagy a gépeden való megjelenítéshez telepítened kell a fenti betűkészleteket.

[link]

A kis szövegek színátmenete megcsinálható az Inkscape erre szolgáló eszközével (Ctrl+F1), a nagyot viszont nem ilyennek teremtette a Jóisten, hanem én raktam rá az egyenként beírt és színezett betűket egy elmosott „tabaki” feliratra (ez utóbbi tölti be a mögöttük lévő árnyék szerepét), és utána még kis csúcsfények berajzolásával is csinosítgattam őket. A „mutatós, 6 színű betűk” mögött tehát semmi csoda nincs, csak egy kis babrálás. A linkelt szerkesztésben a főcím elemei csoportba vannak fogva, de ha Inkscape-ben kijelölve megnyomod a Shift+Ctrl+G kombinációt (érdemes többször, mert talán csoportokat is csoportosítottam), akkor a kötődés megszűnik, és elemeire tudod szedni, hogy megnézd, hogy lett összerakva.

2021. jan. 14. 21:42
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ és a részletes leírást!

Holnap elbabrálgatok vele.....

2021. jan. 14. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!