Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Openshotban hogy állithatom...

Openshotban hogy állithatom be hogy az animált kép jobbról-középre lassan jöjjön be?

Figyelt kérdés
Nem tudom az időtartamot beállitani,gyorsan jön be a kép.....
2021. jan. 1. 10:07
 1/6 tabaki ***** válasza:

[link]

Magyarázat később...

2021. jan. 2. 13:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Minden videót lájkoltam és természetesen feliratkoztam!

Nagyon szuper az összes videó,a kecskés viszi nálam a prímet.

A színes feliratos betűs sem piskóta....

2021. jan. 2. 13:38
 3/6 tabaki ***** válasza:

Kezdjük. Feltételezem, hogy a jobb gombos menüből indultál, a következő módon:

[link]

A mozgás az irányát tekintve nyilván stimmelt, te pedig kerested, hogy a hosszát hogyan tudod beállítani. Csakhogy, tudomásom szerint, nem lehet (hacsak valami eldugott alapérték formájában nem, de ilyet sem találtam). Amennyire látom, ez a megoldás a kellemes sebességűnek talált egy másodperces képváltások egyszerű végrehajtására szolgál. Érdemes felfigyelned arra, hogy mit csinál ez a funkció: Az animáció elején 1 értékre állítja a kép X-helyzetét – így az a képhatáron kívül jobb oldalról érinti a képernyőt –, majd egy másodperc után nullára állítja ugyanezt, ez jelenti a képernyő közepét. Eztán a klip (vagyis a kép benntartásának) végéig már nem változtat ezen, hacsak nem kérsz oda is valami mozgást, amit szintén 1 mp alatt fog elvégezni. A program által beállított helyeken persze törölhetnéd a kulcskockát, és egy másik helyen pedig újra megadhatnád, de ez fölöslegesen kétszerezné a munkát.

A „klip kezdete” helyett választhatod az „egész klip” opciót is. Ez azt jelenti, hogy a mozgás a kép megjelenésének pillanatában indul a képernyőn jobb szélétől (X=1), és eltűnésekor ér véget a képernyő közepén (X=0). Lehet, hogy ez első pillantásra marhaságnak tűnik, hiszen nyilván az volna a célod, hogy a megfelelő helyre érkezés után a kép még helyben maradjon, és szemlélhető legyen egy ideig. Azonban semmi akadálya annak, hogy ugyanazt a képet többször is berakd, így egymás után több klipet hozzál létre belőle. A következő ábra a példavideó egyik lehetséges szerkesztését mutatja:

[link]

Tehát három, megfelelő hosszúságú klipként rakod be egymás után a képet. Az első klip animációjában bejön és középre áll, a másodikat nem animálod, hanem csak ott van középen, a harmadikban egy újabb animáció középről indulva balra kiviszi a képet, X értékének -1-re állításával. Itt újra felhívom a figyelmedet arra, hogy mit művel a program voltaképpen: Egy-egy kitüntetett pillanatban rögzíti az X-helyzet tulajdonság értékét, és ahhoz igazodva számolja ki a kép helyzetét. Mindez, mint az egy másodperces animáció esetén is, pusztán a mozgatás szokásos feladatainak egyszerűsítését (?) szolgálja, de semmiben sem különbözik attól, mintha te magad állítanád be ugyanezeket az értékeket a megfelelő helyeken. Most, hogy a szükséges értékekkel tisztában vagy, szerintem még kényelmesebbnek is fogod találni a manuális módszert. A következő kép egy ilyen helyzetet mutat. Ugyanaz a cél, a kép három mp alatt bejön jobbról, két és fél másodpercig mozdulatlanul áll, aztán újabb 3 mp alatt kimegy balra. Berakod a képet a megfelelő időpontra, a jobb szélét megfogva kihúzod nyolc és fél másodperc időtartamra, aztán a Tulajdonságok beállítótábláján az X-helyzetét először 1, majd három másodperccel odább 0 értéken rögzíted, továbblépsz 2,5 másodpercet, ismét 0, a legvégén pedig -1:

[link]

Szerencsés próbálgatást, ja, és Boldog Újévet!

2021. jan. 3. 00:23
 4/6 tabaki ***** válasza:
Püff neki, a YouTube letiltotta a fentebb linkelt videómat, egyéb infó híján azt gondolom, hogy a Muszty-Dobay-féle dalocska szerzői jogainak okán. Na mindegy, annyit nem ér, hogy újat rakjak föl helyette.
2021. jan. 3. 07:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm ismételten segítséged!!!

Neked is sikerekben gazdag,boldog új évet kívánok!

Igen,tegnap este már nem volt fönn,amit csináltál számomra videót,szerintem is a szerzői jogok végett....

Az végett vetettem magam bele eme videószerkesztésbe,mert indítottam egy csatornát,mivel újévi fogadalomként 40 kg-tól szeretnék megszabadulni 2021-ben...

Még késő este is a csatornádon lévő videókat nézegettem,nagyon szuper mindegyik...

Több effect is érdekelne azok közül,de természetesen nem várhatom el,hogy időt,energiát pazarolj miattam!

Valahogy jó lenne megegyeznünk,hogy a segítségedet-mármint ha benne vagy-valahogy honorálhatnám feléd a későbbiekben....

2021. jan. 3. 08:44
 6/6 A kérdező kommentje:

Üdvözöllek!

Most végeztem a szerkesztéssel az általad leirtak alapján,s sikerült kivitelezni,melyet mégegyszer köszönök!!!!

Ebben az évben folyamatosan töltenék fel videókat a fogyásomról,amely egy kis inspiráció számomra is,ez végett érdekelne majd még több effect is,és az őszintét bevallva nagyon megszerettem a videószerkesztöt,de a GIMP-pel is kezdek barátságot kötni..

Egy közepes számitástechnikai tudással már rendelkezem,HTML,CSS stb..

mpisti.atw.hu cimen van fönn egy weboldalam.

További szép hétvégét kivánok neked!

2021. jan. 3. 10:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!