Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » ThrottleStop okozhat kékhalált?

ThrottleStop okozhat kékhalált?

Figyelt kérdés
Ebben a programban ügyködtem egy videó alapján viszont mást is letöltöttem azóta talán okozhat kékhalált a gépnek ez a program?

2020. nov. 10. 20:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jól beállítod, nem kellene neki, de ha nem elég stabilak a beállítások, okozhat. Lassan 1 éve megy laptopomon -135mV core és cache offsettel, legtöbbet kikapcsolt turbo, vagy lekorlátozva 3.5Ghz-re. Sok mindent megtudhatsz a kékhalál okáról ha leszedsz egy bluescreen viewert és megnézed vele a dump fájlokat.

Amit ajánlani tudok, kapcsold ki a C stateket bios-ból, nekem eddig csak problémám volt vele, vagy vidd feljebb c3-ra, valamint overclock, undervolt, ha van rá lehetőség, csakis biosból csináld.

2020. nov. 11. 08:45
 2/3 A kérdező kommentje:

Igazából nem értek annyira a programhoz...

i7-9750H procim van.

Másodjára szedtem le a prograom elsőre is kékhalal volt.

Újra raktam a windowsot megjavult és most újra leszedtem és egy fél órára rá kékhalál.

Mi az a C statek?

Ha jól tudom ezt a procit nem lehet overclockolni.

2020. nov. 11. 11:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem i7-8750h szóval kb ugyanazok a cuccoknak kellenek lennie ott is.

Csak amiatt hogy elindítod nem kellene kékhalált kapjon. Windowst se kell újrarakni, mert ha nem teszed be hogy elinduljon a program indításnál, nem fogja piszkálni a procit. Driverek legyenek fent és legújabb bios, biztos ami biztos.

Próbáld meg, FIVR-nél cpu core és cpu cache-nél mindkettőnél tick Unlock Adjustable Voltage, és az Offset voltage mindkettőt -125mV-ig húzd le. Annál lejjebb nem nagyon szokták bírni, a szerencsén múlik. Ha -125 sem jó, próbáld meg -100-on. Disable Turbo bal oldalt annyit tesz hogy nem fog (én esetemben) 2.2ghz-nél feljebb menni az órajel, ezzel is sok hőt meg áramot meg lehet spórolni, úgy hogy a performance legtöbb esetben nem változik/minimális.

Oldalakat lehetne írni róla mit mennyire, milyen beállítás, egyelőre undervolt menjen stabilan.

Egy hasznos oldalt megtalálsz ha beírod google-be:

[Guide] How to take full control of the i7-8750H (Advanced version)

2020. nov. 11. 11:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!