Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Microsoft Office tud érdembe...

A Microsoft Office tud érdemben többet az ingyenes Libre Office/Open office szoftverekhez képest, megéri érte olyan sokat fizetni?

Figyelt kérdés
ma 17:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Aki csak hébe-hóba 1-2 oldalnyi szövegeket szerkeszt minimális tördeléssel, pár évente megcsinál egy önéletrajzot, triviális táblázatban vezet valamilyen költség kimutatást amiben alapműveleteken kívül mást nem csinál, arra simán lehet ingyenes alternatívát használni. De ez otthoni cél és nem munka.

Van az a terület ahol nagyon is megéri az O365 komplexebb csomagot fizetni. Egyrészt az alap irodai programok miatt, majd még vagy 20 másik irodai program is van ami specifikus feladatokra használható, emellett ott van még a felhőtárhely, közben bejött a home office alatt a Teams, és most már kezdik nyomni az AI segédet is.

ma 18:12
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Kényelmi funkciók vannak benne a LibreOfficehoz képest. Bejelentkezés MS fiókba és szinkronizálás, stb. Én személy szerint már évek óta nem használom az MS Officet. A LibreOffice Calc tudja ugyan azokat a függvényeket mint az MS Office, általában a nevük is tök ugyan az. A Writerrel kiválóan lehet szöveget szerkeszteni, az Impressel nagyon jó preziket lehet készíteni.

A Base kicsit más. Ez ugye az adatbázis kezelő, nem sokat használtam, erről nem tudok sokat nyilatkozni, de szerintem ez is megfelelő. Szóval részemről a válasz az, hogy Nem. Persze ez csak az én véleményem és az én felhasználói szükségletemen alapszik.

Itt a kérdés leginkább az, hogy neked mire van szükséged.

Szerintem amire a legtöbb ember használja a Microsoft Officet az mind elvégezhető LibreOfficeból is. Simán lehet, hogy van olyan funkció az MS-ben ami nincs meg LO -ban, de én erről nem tudok és eddig nem is volt rá szükségem. Manapság már nagyon jól támogatja a .docx fájlokat is.

Szerintem próbáld ki a LibreOfficet, hisz ingyenes, aztán ha nem jön be, akkor váltasz MS officera. De léteznek még más alternatívák is: Pl. Only Office, WPS Office.

ma 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!