Gergoo007 kérdése:
Mi lehet vele a baj? (Raspberry Pi 4B)
Figyelt kérdés
Nemrég vettünk egy Raspberry Pi 4B-t (4GB), és se a Raspbian, se a LibreElec, se az Arch Linux ARM nem bootol. Az SD kártyát a gépem hiba nélkül olvassa, írja. A zöld (ACT) LED kb. egy másodpercig világít, a piros (PWR) pedig folyamatosan. A SD kártyán semmi naplófájl nem található. Videó kimenetet nem tudok mutatni, mert nincs hozzá átalakítóm. Szerintetek? Az alaplappal van a baj? A válaszokat előre is köszönöm.2020. szept. 13. 14:22
1/3 Argloss válasza:
Ha jól emlékszem első indításnál még alakítgat magának valamit az sd kártyán, meg az ssh sem aktív alapból.
Kössél rá monitort meg billentyűzetet.
2/3 Argloss válasza:
Ha raksz egy ssh nevű fájlt a boot meghajtóra, akkor aktiválja az ssh-t, akkor monitor nélkül is be tudsz majd állítani mindent.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
A RPi IP címét nem tudom, szóval megpróbáltam nmappal megnézni, hátha ott van a hálózaton. Rádugtam az Ethernet kábelt, de semmi (a routert pedig nem tudom elérni, szóval ott se tudom megnézni). Egyébként azt, hogy az SD kártyán még művel valamit, én is olvastam, úgyhogy áram alatt hagytam még egy kb. 20 percig, de semmi. De szerintem veszek egy microHDMI átalakítót hozzá, úgyis kellett volna.
2020. szept. 16. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!