Linux: zenelejátszás hálózaton pár Msec késleltetéssel mivel oldható meg?
Linux alatt milyen programmal oldható meg az, hogy helyi hálózaton keresztül történő zenelejátszás esetén alig legyen késleltetés, maximum 40 Ms? Tudom, a fájlformátum is nagyban meghatározza, viszont az alkalmazások is, melyekkel próbáltam. Icecast2/Darkice és VLC, ezekkel próbáltam. Ffmpeg egyenlőre túl bonyolultnak tűnik még nekem. Nem tudom megoldja -e.
Oldotta már ezt meg valaki sikeresen és mi volt a megoldás?
Igen, a hangkártya bemenetére élő analóg jel érkezne és a helyi hálózathoz csatlakozott másik gépen (vagy mobileszközön) minimális késleltetés lenne szükséges.
Elnézést a pontatlanságért.
Igen, ezekkel próbálkozom folyamatosan (low latency audio streaming kifejezéssel kerestem találatokat.
Azon gondolkodom, mp3 helyett milyen formátumot keressek, mely kevesebb késleltetéssel rendelkezik, de ugyanakkor támogatott is. Megtaláltam ezügyben a Wikipedia összehasonlító táblázatát is. Nem tudom fájlformátum-választás segítene -e vagy eleve mindig van ilyen-olyan kis latency a lejátszók miatt.
Köszönöm a választ.
Én ezt szoktam nézegetni:
Gondolom közepes kódolást választva elég jó eredményt adhat. Nem kell, hogy szuperjó minőségű legyen a zene, csak ne legyen sok késleltetés. :-)
Tipp: Ha mindeképp VLC, akkor nézz rá, milyen verzió. Ha 2.x.x, akkor próbáld feltenni a 3-ast. Pl:
> sudo add-apt-repository ppa:videolan/stable-daily
> sudo apt-get update
verzió ellenőrzés:
> apt policy vlc
Ha a jelölt 3.valami, akkor
> sudo apt-get upgrade
Ha a friss verzió is 2.x, akkor az első sor helyett:
sudo add-apt-repository ppa:videolan/master-daily
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!