Raspbian live módban fusson a Micro-SD kártyáról, hogy lehet ezt megcsinálni? (bővebben lent)
Szeretnék venni egy Raspberry Pi-t, majd miután beállítottam amire szükségem van, azt szeretném, ha a rendszert live módra tudnám alakítani: minden csak olvasható módban menjen. Nagyon minimalizálni tervezem a rendszert, nem szeretnék grafikus felületet például. Nagyon régóta nem használtam Linux-ot (illetve a parancssoros változatát nem igazán).
A live módot azért szeretném, hogy a fájlrendszer-naplózás és egyebek miatt a Micro-SD kártya a sok írástól ne szálljon el elég hamar, valamint azért, mert ha áramszünet vagy bármi miatt leáll a gép, az induláskor jön a százalékolás, a javítgatás, stb... (mindig érzékeli a Linux ha szabálytalan művelettel állt le) tehát ilyet mennyire nehéz megvalósítani, tud valaki lépésenkénti instrukciót, ha esetleg másnak is ez volt a problémája, neten bemutatják az ilyesmit?
Debian installált rendszerből egy pillanat alatt készítettem live rendszert de itt most más is van, meg speciális hardver stb...
A hardvert elfedi az OS, azért van, ezen ne aggódj. Ahogy azon se hogy elkopik az sd kártya :)
Ezektől függetlenül jó ötlet a live, már ha csak azt vesszük, hogy nekem amint bekapcsoltam az ssh-t, fél órán belül jöttek random ip-ről próbálkozások. Még nem csináltam, de a helyedben úgy állnék neki hogy az SD-ről csinálnék mentést mondjuk dd-vel, aztán újra meg újra nekilátnék, amig nem sikerül. SO első találat alapján meg itt kezdeném: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!