Asus eee pc-re melyik Linux operációs rendszert érdemes feltenni? Most blackPanther van rajta, de sajnos evvel is lassú.
Netezni nem igen lehet vele.
Mai böngészők Chrome / Firefox / Opera ... mind erőforrás igányes, és kellenek ezek a mai modern oldalak használatához, amik HTML5 és CSS3 -ra épül...
Ennél az EeePC -nél még egy alsó kategóriás tabblet is sokkal erősebb hardvert tartalmaz.
Annak idején, 1x éve még jó gépnek számítottak az eeePC-k. Nekem is volt. Még megvan, de már messze gyenge a hardver a mai igényekhez, utoljára olyan 8-9 éve használtam, akkor már voltak gondjai egyes oldalakon. Ne várj tőle túl sokat, sajnos.
Valami nagyon minimál disztróval próbálkozhatsz esetleg, de cserébe készülj fel a parancssoros telepítésre. Esetleg full custom disztrógyártásba is foghatsz egy LFS-szel.
Ahogy már írták, ez nem csak az op.rendszertől függ. Hiába teszel fel rá egy 1 KB RAM-ot és percenként négy órajelet elhasználó rendszert, ha a maradék is kevés lesz egy böngészőnek.
Ha pedig az a fő szempont, hogy "könnyű" legyen a telepítés, akkor szerintem nem az op.rendszer kiválasztás a feladat.
Bővitettem a memóriát tettem bele 2g ramot plusz ssd-t. Visszatértem a black panther - hez egészen jól használható lett a gép.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!