ArchiCAD és más tervező vagy grafikai programokhoz milyen laptopot érdemes venni?
Igazából 200-300 ezernél nem szívesen költenék rá többet. De ugye ha már veszek laptopot akkor rendeset veszek ami sokáig használható. Mivel alapból kéne Photoshop, Illustrator és leginkabb(ez már tényleg a sulihoz kéne) CAD programok, ezért kifejezetten ilyen laptopot keresek. Valaki tudna nekem ajánlani ilye eket?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyetértek előttem szólóval.
Lehet venni 300ezerért olyan (új) laptopot amin elmennek a progik, de széthajtja magát.
Tapasztalatból mondom, lenovót vettem 300+ ért 2 év alatt szétpörögte magát a venti. Mert állandóan kapta a terhelést.
Apám AutoCADdel dolgozik (2Dben, nem 3Dben) már 20éve, sok laptopot végig próbáltunk már.
Az eddigi tapasztalatim alapján az alábbit tudom javasolni:
-Az átlagnál erősebb proci (pl I7), szem előtt tartva az egymagos teljesítményt is. (turbó freki jól jön)
-RAM az legyen benne bőven, mondjuk 16GB vagy több.
-SSD legyen alatt, NVME-s ha lehet de ez csak egy általános javaslat.
Grafikai kártya pedig csak akkor kell, ha 3Dzel és a szoftvered is támogatja. Ha támogatja, akkor viszont nem MX-es, játék kártya kell, hanem NVIDIA Quadro.
Intel és NVIDIA helyett AMD se rossz, de azokat nem ismerem.
Oh, köszönöm a sok választ.
Igazából most kezdem majd csak el az egyetemet és még nem akarok venni, csak ha már muszáj lesz. Hiszen van egy Dell laptopom. Igaz már nem igazán új, de amint kell, akkor veszek egy jobbat. És akkor sajnos a zsebembe kell nyúlni...jó mélyen.😕
egyébként pl az archicad oldalán ott vannak a minimum követelmények azok jó támpontok
saját tapasztalat alapján nem biztos, hogy a gamer a legjobb, mert bár a cadhez és a játékokhoz is nagy teljesítmény kell, de mégis kicsit máshogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!