Laptop Építész programokhoz?
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy eljött az idő, hogy beszerezzek egy laptopot, amin majd szeretném futtatni az Archicad 20+ és CAD programokat gond nélkül+ néha egy kis játékra is de az mellékes. Ugyan PC téren otthon vagyok, de a laptop az teljesen más. Utánaolvastam már, de gyakran ellentétes teszteket olvastam, így most azokhoz szólnék, akik ezeket használják laptopon. Melyik márkát érdemes megvenni, mennyire küzdenek meg az akadályokkal? Gondolok itt a renderelésre, 3D nézetekre stb. A keretösszeg olyan 250.000 körül lenne, de ha nagyon kell akkor feljebb tudok menni 275.000-ig is.
Válaszokat előre is köszönöm! :)
El kell keserítselek. Jó géphez sovány az összeg.
Nekem egy LENOVO 700as van /i5 6300, 16gb ram, 240 ssd, nvidia gtx950 /
20 hónapja vettem 270 körüli összegért.
Nincs vele gondom, probléma nélkül megy rajta az AC20+, artlantis (normál méretű modellek-BIM nem, játszani nem játszok) napi szintű kimerítő használat (meló + suli) van hogy napokig nincs lelőve.
De tudni kell a korlátait, egy-egy komolyabb renderelésnél süvölt a hűtés, de megcsinálja, szóval nem "ipari" mint egy hp, vagy dell. De az ára sem az volt és már sokszorosan kitermelte.
ha nagyon kifullozod a keretösszeged akkor ezt tudom ajánlani:
erős kis laptop és megéri az árát, később tudod bővíteni a ramot és ssd-t is tudsz bele rakni, jóval erősebb is mint amit előttem írtak és nagyjából azonos áron
Konzumer műanyag Lenovokat felejtsd el, egyik sem arra való, amire te akarod használni.
Ez használt gép, de üzleti kategóriás, újonnan félmillió felett van az ára. Normális hűtése van, kívül-belül fém, kibírja a mindennapos hordozást, ellentétben a műanyag gépekkel.
hát a 1060 6GB elég jó már laptopban is, de ha szeretnéd hogy maradjon az i7 is mellé, akkor az úgy nem lesz egy olcsó mulatság :D
ár/érték arányban megint csak egy Lenovot tudok ajánlani, de egyébként közel sem olyan rosszak mint ahogy előttem elmondták, nyilván ennyi pénzért nem lehet várni premium minőséget meg erős gépet is... ahhoz már igencsak 400k fölött kell nézegetni és hűtésük sem olyan rossz, tesóméknak is egy i7-es Lenovo van, Aida64 stress test alatt 71-72 fokon megáll a proci ami nagyon jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!