Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen számítógépre lenne...

Milyen számítógépre lenne szükségem?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy kb 10 éves számítógépem van, amit most szeretnék lecserélni. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen hardverre lenne szükségem, ha építész szakon szeretnék továbbtanulni? Ezekhez a 3D programokhoz -ha jól tudom főként ArchiCAD-et használnak- milyen processzor, videókártya, alaplap stb. kell? Egy atomerőműre lesz szükségem vagy elég lesz egy szolidabb konfiguráció is?

Egyébként a hardver függvényében max. 150-250 ezer Ft-ot költenék rá.

2017. jan. 31. 17:31
 1/4 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem gondolkozhatsz szolidab gépben. Processzorból nem árt a jobb, oda egy i5-ben gondolkodj. Ram kelleni fog minimum 8 gb. Videokártyán spórolhatsz, mert egy 20 ezres is bírni fogja a cad kezelő programokat. Javasom, hogy ssd- kérj bele. Gyorsabban fog reagálni az archicad.

ASRock H110M-DGS Alaplap ~ 15e

Intel Core i5-7400 ~ 60e

Kingston 8GB DDR4 2133MHz ~ 20e

GeForce GT 740 ~ 30e

Egy normálisabb táp + hát ~ 20e

SSD 120gb ~ 15e

HDD ~ 10e

2017. jan. 31. 17:53
 2/4 anonim ***** válasza:

hát nézd, egy lakóparkhoz még elég egy átlag gép, a 8 mega ramot belevenném, kell egy ssd hogy gyorsan töltsön mert az feelinges de nem fontos, egy erősebb alaplapi vga megteszi mert sima vonalakat kell megjeleníteni, de fokozhatod..

Én nem dolgozom archicaddel de dolgoznak nekünk szakemberek, terveznek rendesen, és alap laptopokkal dolgoznak semmi extra, mégis több 100 milliós projecteket le tudnak tervezgetni, így feltételezem nem kell ehhet űr teljesítmény.

2017. jan. 31. 17:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

2 magos processzor (?), 4GB ram, opengl 2.0 kompatibilis kártya, gyakorlatilag igénytelen szoftver. Amíg nem dolgozol rajta, hanem alapvető feladatokat oldotok meg tanulás gyanánt, addig nincs szükséged komoly hardverre.

Szerintem nyiss egy videokártya nélküli konfigurációval, aztán meglátjuk, hogy elég-e a gyakorlatra a processzorba integrált videovezérlő. Papíron elégnek kellene lennie. Egyébként is videokártyával a legkönnyebb bővíteni a későbbiekben, ha esetlegesen szükség lesz rá.

Asrock H110M-DGS

Intel Core i5-6600

Crucial 2x8GB DDR4 2133MHz

Adata 120GB Premier SP550

Toshiba 1TB DT01ACA100

Be quiet! 400W Straight Power E10

Fractal Design Core 1100

Alpenföhn Sella

Összesen: 191 ezer Ft @ pcx.hu

2017. jan. 31. 18:03
 4/4 Dongaben ***** válasza:
Nem kell "Atomerőmű". Ha kollégiumba mész, akkor érdemesebb LapTop-ban gondolkodni. Egy jó i5-ös laptop tökéletesen elég lehet.
2017. jan. 31. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!