Windows kulcs előkerítése laptopról?
Sziasztok!
Pár évvel ezelőtt (2017 körül) vettem egy laptopot, amire előre telepített és aktivált windows 8.1 operációs rendszer volt.
Azóta már váltakozva volt rajta sok (tört) windows 10 és ubuntu is.
Azóta gondoltam, jó lenne, ha meglenne a jogtiszta windows a gépen, valahol azt olvastam, még mindig lehet ingyenesen frissíteni a 8.1-et 10-re (de ha nem lehet, akkor is aktuális a kérdés).
Windows kulcsot nem emlékszem, hogy bárhol is találtam volna a laptop dobozán, számlán, sehol, mivel előre volt aktiválva, nem is kerestem akkor.
Meg tudom szerezni valahol ezt a kulcsot, hogy jogtiszta 8.1-et telepítsek vissza a gépre?
Előre is köszönöm a válaszokat, sajnos elég sötét vagyok a témához :)
Nem.
Csak három gombra reagál, F2 és del előhozza a bios menüt, illetve az esc után megkérdezi, mivel induljon - boot az ssd-ről, vagy setup, utóbbinál ugyancsak bios-ba lép be.
Beszélj a szervizükkel, hogyan hívható elő a telepítő a hdd-ről. Vagy kipróbálhatod a 8.1-et feltenni, lehet aktiválja automatikusan. Pikk-pakk feltehető, pláne egy ilyen combos kis gépre, hamar kiderül...
Aztán win10 mehet rá telepítőről-frissítéssel.
Végül a Microsoft honlapjáról letöltöttem a 8.1-et, amint felengedtem a netre, aktiválta magát (itt azért laptophasználóként megjegyezném, mennyire hiányzik a régebbi rendszerekből az automatikus wifi driver :D), majd win 10-et is gond nélkül frissítette, igaz ez eltartott egy jó ideig.
Köszönöm szépen a segítségeket!
Király. Ment a zöld pacsi!
Ja, nem... de ment volna :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!