Windows kulcs előkerítése laptopról?
Sziasztok!
Pár évvel ezelőtt (2017 körül) vettem egy laptopot, amire előre telepített és aktivált windows 8.1 operációs rendszer volt.
Azóta már váltakozva volt rajta sok (tört) windows 10 és ubuntu is.
Azóta gondoltam, jó lenne, ha meglenne a jogtiszta windows a gépen, valahol azt olvastam, még mindig lehet ingyenesen frissíteni a 8.1-et 10-re (de ha nem lehet, akkor is aktuális a kérdés).
Windows kulcsot nem emlékszem, hogy bárhol is találtam volna a laptop dobozán, számlán, sehol, mivel előre volt aktiválva, nem is kerestem akkor.
Meg tudom szerezni valahol ezt a kulcsot, hogy jogtiszta 8.1-et telepítsek vissza a gépre?
Előre is köszönöm a válaszokat, sajnos elég sötét vagyok a témához :)
#3 - a kamu windows kulcsával sokra megy, amit a nirsoft kiolvas...
#4 - ott a telepítő nem kér kulcsot?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A laptop alján ugyan van matrica, de ezek inkább csak a termékre vonatkozó adatok/ számsorok lehetnek, egyik sem tűnik kulcsnak.
Az akksi alatt semmi nincs.
" amennyiben meg van még az a partíció" - ez alatt nem tudom pontosan, mit értesz, a HDD volt már sokszor formázva a telepítések miatt, jelenleg egy később behelyezett ssd-n fut az op.rendszer
Azt nézd meg szerintem, hogy rejtett part.-ról a gépeden milyen módon lehet indítani a telepítést. Ha szerencséd van, akkor elindul a 8.1 telepítője, ha nem lát semmit le lett gyalulva. Azt nem írtad milyen a géped...
Az a key a mostani win10-re érvényes, ami ahogy írtad tört. Persze próbálkozni lehet..., hamar kiderül 8.1 telepítésénél, hogy tetszik-e neki. Végül is hamar telepíthető, nem hiszem hogy az MS elfogadja. De történtek már csodák... :))
Asus N551JW a gép típusa.
Azért gondoltam, hogy jó lehet az a kód, mert egy másik sorban (a programon belül) jelzett egy Windows 10-et, amely mellett más kód volt.
No majd kipróbálom őket, köszönöm a segítségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!