Hogyan lehet végleg letiltani a Windows 10 frissítéseit?
Ismered a zombigép fogalmát? Pont a hozzád hasonló okostónik miatt van belőlük annyi. És a gond ezzel az, hogy nem csak magaddal, hanem másokkal is kib.szol.
Rendben, tudjuk a 10-ről, hogy úgy fos ahogy van a frissítéseivel együtt, én sem gondolom másképp. Épp ezért ha ez téged zavar, ott a 8.1. 2023-ig támogatott, kap havi 1 csomagot, aztán jó napot. Ha normálisan van használva, és SSD-re van téve, egy dekát nem lassul.
A tudatos internethasználat és jól konfigolt böngésző a megfelelő bővítményekkel sokkal komolyabb védelmet nyújt, mint egy friss Windows. Zsarolóvírusért pedig aztán tényleg komolyan meg kell dolgozni.
Amíg Windowst használtam jellemzően a frissítések több kárt okoztak, mint hasznot, vírust viszont sosem nyeltem be letiltott frissítésekkel sem. Viszont a böngészőm helyből letiltja az összes scriptet és harmadik féltől származó tartalmat, plusz minden egyéb aktív tartalmat, amivel azelőtt még nem találkoztam, aztán csak annyit indítok el kézzel, amennyi az adott oldal működéséhez feltétlenül szükséges, ha megbízhatónak ítélem az oldalt.
Felelőtlen felhasználó ellen pedig a teljesen naprakész Windows és a legjobb vírusirtó sem véd.
Nem lehet letiltani, ennek pedig az az oka, hogy a Microsoft nem kockáztathatja, hogy a saját szoftvere miatt téged pl. anyagi kár érjen, stb.
Egyébként nekem még sosem lassitotta le a rendszert egy Windows 10 frissites. Mas lesz az oka.
Így lehet letiltani a frissítést:
Kihúzod az utp kábelt (a wifit is) és soha többé nem dugod vissza..
Garantálom hogy egyetlen frissítés se fog automatikusan letöltődni rá. ;P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!