Miért áll szinte mindenki úgy a Windows újratelepítéséhez mint ha sátántól való dolog lenne?
Újra rakni nem kell.
Ha nem telepítesz mindenfélét.
Pl. ismerősöm az első reklámra mindig rákattint aztán abból jött virus is töbször na akkor egyszerübb volt teljesen újrarakni.
Mindenféle reklámokat dobott fel az asztalon...
Soha nem értem meg miért nyomkod össze vissza és simán telepít virust...
Winről én nemrég áttértem linuxra(Xubuntu majd késöbb Archra)
Win 7 ig windowst használtam.
De most már win 10 után elhatároztam, hogy linuxra váltok és nem is bántam meg nem kell újratelepítgetni teljesen én kontroll alatt van.
Azt telepítek a frissítésböl amit akarok és tényleg azt csinálja amit akarok és nem mást, de sajnos rossz frissítés után kicsit szórakozni kell vele, de az a legkisebb gond.
Boot idő az a windows szemetelése miatt lehet illetve az autómatikusan induló programok miatt.
Ha ssdre cseréled a hdd-t ha az van akkor boot idő is rövidebb.
Esetleg kikapcsolás helyett hibernálod.
Esetleg valami linuxot kipróbálhatsz ha nem vagy windowshoz kötve.
Szerintem aki nem igazán ért a géphez és nem is szeretne kisebb dolgokat sem megtanulni annak jó módszer lehet ez végül is.
Bár inkább a fejlődést, tanulást ajánlanám, ha megtanulja valaki mit szabad és mit nem, mit hogyan érdemes akár autodidakta, kísérletezős módszerrel is annak nem lesz szüksége rá.
Én a héten cseréltem alaplapot, procit és memóriát és még így is teljesen jó sebességgel működik mindden a gépemen - már vagy 10 éve.
Win7- ről win10 re volt telepítés közben, az op. rendszer váltáshoz.
Anno a win 98 - xp korszakban volt ez ilyen "kötelező jellegű", de ma a win10 mellett nagyon rosszul kell ahhoz használni a gépet hogy szükséges legyen.
- Persze az SSD is kell, a win10 SSD nélkül, hát...
Én például nagyon kényes vagyok arra hogy mi hol van a gépemen, ráadásul rengeteg sok egyéb dolgot használok, hiába 10 perc újrahúzni, az utómunkálatok nálam több napig tartanának.
(Oculus, stream, Sql-ek ...)
Újratelepítésre csak akkor vállalkoznék ha már semmi sem segít. (mondjuk vírust kapnék valahogyan, ami kizárt)
- Az unokaöcsém pl. így tartja karban a gépét, 1-2 havonta újrahúzza (nem win10), - jókat mosolygok rajta de ha neki ez jön be hát miért ne, azt a 3 játékot se perc alatt visszateszi más meg nincs a gépén.
De ő ilyen nehezen fejlődő "fajta", win98 alatt kipróbált valamit, bejött és azóta így csinálja xp, win7 és win8/8.1 alatt is mert neki senki ne mondja meg mert ő tudja...
Ilyen is van, ahogyan változnak a rendszerek úgy a felhasználónak is változtatnia kellene sok szokáson és berögzülésen, de vannak akik nem képesek erre. Nekik is jó módszer ez.
Nem szoktam telepítgetni össze-viisza. Állandóan a megszokott programokat használom:
Eset smart security
Ms office
Adobe reader
Google chrome
K-lite codec pack
Team viewer
Networx
Aida64
Az újra telepítés ellen 2 apró program ami a Windows része elég régóta: msconfig és cleanmgr.
előbbivel kikapcsolhatod a feleslegesen rendszerrel induló nem MS programokat, szolgáltatásokat, utóbbival a Windows ideiglenes fáljaitól szabadulhatsz meg, és takaríthatod ki a felesleges szemeteket, amik szintén lassítják a gépet.
Illetve az internetbeállításnál vedd le 8MB -ra a temp méretét, ne tároljon feleslegesen több száz MB -ot ami vissza fogja az explorer.exe -t is.
SSD -n csak fájl és könyvtár töredezetség mentesítés célszerű, használattól függően évente 1x vagy havonta 1x.
Itt az a cél, hogy ne legyen 1000 felé szabdalva az apró fájlok, ami így 1000x foglal 4KB -ot. (pl. egy 100KB -s fájl 4MB -ot foglal, és 3 helyet pl. 1000 memória cellát.)
#26 igen a vlc-t mikor telepíted akkor az összes szükséges és nem szükséges codeket is felrakja.
A Vlc-t telepíted utána egy rakatt formátumot felismer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!