Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért áll szinte mindenki úgy...

Miért áll szinte mindenki úgy a Windows újratelepítéséhez mint ha sátántól való dolog lenne?

Figyelt kérdés
Én elég sűrűn max félévente mindig újrateszem mert nagyon sokat használom és hiába tartom karban a bootidő mindig nagyon megnő. ( volt hogy szószerint több mint 10 percig pörgött az "Üdvözöljük" szöveg ) De akárhányszor feljön a téma mindig le vagyok nézve meg le vagyok szólva hogy hát ők évekig se teszik újra, holott némelyik ismerősöm van hogy csak hétvégén használja van aki csak max 1-2 órát naponta, én meg minden nap reggeltől késő éjszakáig.

2019. aug. 2. 17:45
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

1. Boot idő az gépfüggő.

2. Azért nem szeretik az emberek, mert elveszik minden fájl, fontos dolog stb... De van a telepítésnél egy 'Frissítés' is, azzal megmarad az összes fájlod, csak a windows lesz más (pl: xp-ről 7-re .....)

2019. aug. 2. 17:56
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
"xp-ről 7-re"...na azt elmesélhetnéd?
2019. aug. 2. 18:00
 3/31 A kérdező kommentje:
Hát én mindent gondosan elmentegetek vagyis nem a teljes vinyót formázom csak azt a particiót amin a rendszer van. Így nem tűnik el semmim. Pl google chrome-ot használok, ott minden könyvjelzőt elment és újratelepítés után csak belépek és szinkronizál. Régebben meg úgy csináltam hogy feltettem a firefoxot abba importáltam aztán abból kitudtam menteni egy fájlba, aztán újrarakás után firefoxba be onnan át a chromba és kész is. A fájljaim meg eleve semmit nem tárolok a rendszerpartición, max parancsikonokat és a telepített programokat.
2019. aug. 2. 18:04
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Újrarakni a gépedet olyan, mint költözni. Mindent le kell menteni, szinkronizálás nélkül elvesznek a könyvjelzőid, elvesznek a beállításaid, a programokat újra kell telepíteni.
2019. aug. 2. 18:19
 5/31 anonim ***** válasza:
39%
Ami nincs a rendszerpartíción, azt is ajánlott menteni, mivel lehet, hogy eltéveszted, és félremegy a telepítés. Habár a Windows a C meghajtót szereti.
2019. aug. 2. 18:21
 6/31 tabaki ***** válasza:
100%
Hát, ahhoz képest, hogy egykoron az utolsó mentsvárat, a végső szalmaszálat és hasonlókat jelentette az esetleg megkísérelhető újratelepítés esélye, most szerintem marhára nem így kezelik. Az igaz, hogy azóta százszor kisebb a rizikó, de aztán a felhasználók is rákapcsoltak ám, itt is divatba jöttek minden hibaüzis kérdésnél a „tedd újra a Windowst”, „én havonta újrarakom, ha van valami, ha nincs” jellegű hozzászólások. Ez az idő is elmúlt, de sokan a mai napig nem tudják felfogni, hogy a belassulás nem a természet rendje, hanem megszüntethető illetve kiküszöbölhető okai vannak. Lehet, hogy a számodra sokkal kényelmesebb a félévenkénti újratelepítés, de nincsen csodálkozni való azon se, ha valaki méla lekezeléssel fogadja. Ma már inkább a legegyszerűbb durrbele-megoldásnak számít, a pancserok műfogása.
2019. aug. 2. 18:23
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Mert:

- Egy kínszenvedés, rámegy fél napom.

- Minek, ha működik a régi is?

Naponta 10-12 órákat megy a gép, amiből elég sokat munkával töltök, ehhez képest elég akkor újratelepítenem, mikor egy másik rendszerre váltok, vagy komolyabban hozzányúlok a hardverhez.

2019. aug. 2. 19:23
 8/31 anonim ***** válasza:
13%
Sajnos ez a windóznál normálisnak számít. A telepítés után folyamatosan egyre lassabb, és egyre nő a helyigénye. Ha kikapcsolod a frissítéseket (ami egyébként is ajánlott), akkor kevésbé jellemző, de azért egy idő után akkor is érdemes újrahúzni, hamar megtérül az erre fordított idő.
2019. aug. 2. 19:35
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

A céges gépem napi 9 órát használom, egyébként csak akkor kapcsolom ki, ha hosszabb időre szabadságra megyek, és nem lassul be.

A gyakori újratelepítés nem normális!

Ha félévente ennyire belassul a géped, akkor ott valami probléma van. Vagy a gépeddel, vagy veled.

2019. aug. 2. 19:38
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

SSD-t neki és kész, soha nem fog belassulni a gép. Nekem legalábbis SSD beszerzése óta nincs belassulással bajom. Helyzabálással sincs problémám, a 120GB-os SSD-ből fixen van 60-70GB szabad helyem mindig (most nem jut eszembe pontosan mennyi, ebben a tartományban szokott maradni). Mindezt úgy, hogy minden program + egy játék (LoL, 10GB) az SSD-n kap helyet a rendszer mellett. Minden más megy az 1TB-os HDD-re.

Win10 Pro 64bit, mindig a legfrissebbet használom.

2019. aug. 2. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!