Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért áll szinte mindenki úgy...

Miért áll szinte mindenki úgy a Windows újratelepítéséhez mint ha sátántól való dolog lenne?

Figyelt kérdés
Én elég sűrűn max félévente mindig újrateszem mert nagyon sokat használom és hiába tartom karban a bootidő mindig nagyon megnő. ( volt hogy szószerint több mint 10 percig pörgött az "Üdvözöljük" szöveg ) De akárhányszor feljön a téma mindig le vagyok nézve meg le vagyok szólva hogy hát ők évekig se teszik újra, holott némelyik ismerősöm van hogy csak hétvégén használja van aki csak max 1-2 órát naponta, én meg minden nap reggeltől késő éjszakáig.

2019. aug. 2. 17:45
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
74%
Az újratelepítés amúgy nem sátántól való, én is szoktam csinálni, SSD-vel és 3.0 Pendrive-al 10-15 perc alatt megvan kb. Utána ami időt visz el, az a rendszer visszaállítása, programok visszatelepítése, illesztőprogramok felvarázslása, az elrendezések visszaállítása, előtte pedig az akkori állapot feljegyzése (képernyőkép az elrendezésekről, felrakott programokról stb). Összesen ha nem tökölök megvagyok vele olyan 45 perc alatt szerintem, bár nem tudom. Esedékes egy reinstall most is, mert kissé bugos ez a 1903 és már a legutóbbi clean install-tól fogva ilyen, szóval halogatom egy ideje a dolgot. Majd megírom meddig tartott.
2019. aug. 2. 19:54
 12/31 anonim ***** válasza:
70%
Én Linux -t használok, 4 éve telepítettem, azóta csak upgradelve volt a rendszer. Boot idő: 5~6 másodperc.
2019. aug. 2. 19:57
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Telepítés és minden beállítás (cakk-pakk) után, csinálok egy mentést a D-re az AOMEI Backupper programmal. Onnan visszaállíthatom bármikor az eredetire. Néha visszaállítás után frissítem a mentést, és elmentem, a régit meg törlöm. Elég hamar visszaállítható így a gép (20 perc), nem kell valóban fél napot szenvedni...(leginkább a frissítések miatt)
2019. aug. 2. 20:03
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell "csak úgy" újratelepítgetni a gépet, de mondjuk hardverváltozásnál (alaplapra gondolok vagy háttértárra) nem árt.

De tényleg sok munkával jár, én egy frissen felrakott Win 10-en még rengeteg registry és egyéb módosításokat végzek, hogy az nekem megfeleljen. Alsó hangon 2 óra egy újratelepítés, ebből a rendszer 15 perc alatt felmegy. A többi idő az állítgatással megy el.

2019. aug. 2. 22:06
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezt akartam kérdezni én is, az újratelepítő-mániások miért nem klónoznak inkább? Sokkal gyorsabb lenne.

Az AOMEI Backupper is jó, én újabban a Macrium Reflectet használom.

2019. aug. 2. 22:55
 16/31 anonim ***** válasza:
72%
És egy árnyalattal világosabban fogalmazom meg: de minek is kellene újratepelepítgetni, ha jól működik (mert nincs agyonra széjjelkúúrva?) Vérpistike vagdalkozás ez az állandó újratelepítgetés. Otthoni masina 2-3 éves W7-el megy állandóan, 1-2 hetente indítom újra, pöpec most is. Be is fosnék, ha félévente telepetgítéssel kéne basszni az időt, mert az a pistikék szerint jó mulatság.
2019. aug. 3. 03:36
 17/31 anonim ***** válasza:
31%
Nekem a munkahelyi gépem 3 éve nem volt újrahúzva. SSD van benne, 16 GB RAM, stb., tehát egy atomerőmű. Olyan lassú, mint a szemét.
2019. aug. 3. 08:13
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Én nem félek tőle, de feleslegesen nem is fogom telepítgetni. 7 éves a gépem, legutóbb 2 éve telepítettem újra amikor SSD-t tettem bele (nem akartam klónkzni már a sok szemetet ami benne volt).

0-24-ben megy általában, akkor sem szoktam kikapcsolni ha hetekig nem vagyok otthon (távolról is el tudjam érni).

Egy csomó program van benne, rá menne fél napom mire megint mindent vissza telepítenék bele

2019. aug. 3. 13:10
 19/31 A kérdező kommentje:

Bár az is igaz hogy mióta decemberben vettem egy ssd-t nem volt vele gondom, egyedül pár napja jött elő hogy szenvedett az internet, de a telefonomon nem, hiába frissítettem wifidrivert újabbra majd régebbire, routert indítottam újra nem volt jó. Újraraktam, erre tesóm tegnap szól hogy csináljak vele valamit mert egy hete alig tud netezni. Ha hamarabb szól, akkor nem teszem újra. és bár igaz SSD-vel is megnőtt ez alatt a 7 hónap alatt a boot idő, de még ígyis 1 percen belül volt a bekapcsoló gomb megnyomásától számítva.

Mielőtt decemberben megvettem volna az SSD-t már a hajam téptem, ktéhetente meg hetente kellett újratennem mert annyira fagyott de mint utólag kiderült ezekszerint a vinyó volt a ludas hogy túl lassú volt alapból.

2019. aug. 3. 14:32
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Más gépét mondjuk én is inkább újrarakom, mert általában

- 1 partíció van, tehát nincsenek külön kezelve az adatok

- Tele van mindenféle szarral, de tényleg, amit csak el tudtok képzelni. Persze vírusírtó az nincs.

- Egyből a frissítésekkel teletűzdelt windows telepítőt használok, gyorsabb mintha az adott gépet frissíteném.

Egyébként a sajátomon Linux Mint van. :)

2019. aug. 7. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!