Mitől ugrott 11 ezerre a Bitcoin?
Ja és:
"Csak debilek kovetnek idikatorokat, az MI mar sokkal jobban csinalja a day tradet, de mint mondtam a day traden 90% bukik akar kezdo akar profi, akar tozsde, akar bitcoin."
Ja, csak a brókerek nagy része. De mindenki debil, csak te vagy helikopter, tudjuk :) Te mindig megmondod a tutit :)
Az AI használata még sok területen kísérleti, így a tőzsdén is. A tőzsdén még a programok is többnyire még mindig az indikátorok értékeire figyelnek és azok alapján kereskednek.
Ebbe is belenyúltál, mert pont 2017 vége felé kaptam egy ilyen szoftver (márint nyilván nem AI) megírására megrendelést (persze nem csak annyit csinál hogy ad-vesz, elég komplex szoftver, ezért még 2018-ban is dolgozni kellett a fejlesztésén, manapság a megrendelő már élesben használja). Szóval ez ilyen nekem mondod pestinek, hogy füle van a tepsinek dolog. Nézz kevesebb sci-fit (gyanítom, láttad a Transcendens címűt, ahol az AI gyorsan szétkereste magát a tőzsdén). Majd valamikor az elkövetkezendő 10-20 évben fog igazán kibontakozni az AI, jó esetben.
Hujjujj, de most aztán mindjárt megint megírod a tutit :)
Igen, a napelem is egy befektetés. Ház áramellátása, elektromos autó töltögetése esetén szépen megtérül, azok alapján amiket olvastam és láttam riportokban. Az egyik napelem tulajdonos nyilvános elektromos autó töltőt üzemeltet napelemről, ha jól emlékszem, akkor ingyen lehet nála tölteni egyelőre.
Saját tapasztalatom csak annyi a napelemekkel, hogy vagy egy USA-ból hozott 80W névleges értékű (ez van a dobozára írva) széthajtogatható hordozható napelemem laptop töltéséhez, ami szikrázó napsütésben a nyári délben tölt olyan 50-60wattal, de azért nem ideális körülmények között is idle közeli használat esetén el tudja látni krafttal a laptopot és kicsit mintha töltene is ilyenkor.
Az, hogy 10 ember mozgatja az árfolyamot, azt nem én találtam, minden önjelölt Bitcoin szakértő mondogatja ezt.
A facebook ikrek is ezt állítják. Nekik van elvileg a legtöbb BTC-jük. Ugye ők dollármillárdosok.
Egy baj van a BTC fanokkal, hogy nem értik a pénz világát. Ezért azt hiszik, hogy varázsütésre megy fel valami, me le. Ez olyan mint egy részvény, jön valami hír az emberek eladnak és vesznek. Ekkor történik az árfolyam változás.
"Majd megkeresem."
Keressed a pontos idezetet, addig meg ne irkalj ossze-vissza hulyeseget.
"Te csak annyit írtál egy mondatban egy kérdezőnek, hogy a Bitcoinjait mentheti most már USB eszközre (vagy tárolóra)"
Mondom, hozzad a pontos idezetet, amugy a fenti mondattal sincs semmi baj, mert igy hasznaljuk a kozbeszedben.
1. Hol tarolod a bitcoinjaidat? Valton vagy tarcan?
2. Mennyi bitcoinod van? 1.
Egyik se pontos megis igy hasznaljuk, de menjel keresgeld a pontos idezetet.
"Az úgy együtt étrelemezdő hülyeségként"
Na meseljel, itt is hozz egy pontos idezetet, addig meg fejtsed ki miert hulyeseg eltarolni a felesleges energiat ahelyett hogy hagynad elveszni mert a visszataplalasert nem kapsz semmit majd.
"a bitcoin az arany modern verziója - ne zavarjon, hogy két különböző dolog"
Itt sem emlekszel pontosan, a befektetesi arany modern verzioja. De mivel az ipari felhasznalasa marginalis es evrol evre csokken igy akar mondhatunk aranyat is ha tetszik. Ja annyira kulonbozo mint az email meg a postai level. Miben kulonboznek, meselj.
"egy digitális világpénz ... stabil az árfolyama"
Semminek nem lehet stabil az arfolyama. A dollarhoz kepest nem lehet stabil mert a dollar zuhan lefele a 70-es evek, az aranyfedezet kivezetese ota. Es ha fedezetet akarnal moge rakni akkor maris lenne egy kopzonti szereplo aki tarolja a vilag osszes fedezetet, nagyszeru lenne.
"mindenhol elfogadják"
Engem meg pont nem erdekel, hol fogadjak el a kezdeti idoszakban ha vannak valtok, arannyal es ingatlannal se tudok fizetni a boltban.
"a bankok is használják, az országok is"
Semmiben nem erint.
"úgy gyors, hogy nem erőforrás pazarló"
A bitcoin nem eroforras zabalo, a felhasznalt energia hasznosul, atalakul ujonnan letrehozott bitcoinna. Ezzel megoldja az uj bitcoinok disztribuciojat. Ez a jelenleg legjobb megoldas arra hogy megoldjuk a disztribuciot, biztonsagos legyen a rendszer es ne legyen kozponti szereplo.
Pont a hetkoznapi fizetes amire jo a bankkartya is hiszen a fizetesek kozotti idoszak alatt nem csokken annyit a dollar erteke, hogy szamottevo legyen nekem fontosabb hogy legyen egy uj eszkoz amibe megtakaritast lehet rakni, olyan mint az arany de korszeru formaban, ez a bitcoin.
"Szerintem neked soha nem volt kedvenced az arany"
Dehogynem, de ma is vennek aranyat ha egyszeruen meg lehetne allapitani hogy nem trombitazrez amit veszel es nem fizikailag kene tarolni, a transzportalhatosagot hianyat talan meg el is neznem.
"meg szoktak különböztetni rövid és hosszú távú befektetéseket"
Ja, csak az nem tozsdei befektetes.
"Az AI használata még sok területen kísérleti, így a tőzsdén is."
Akkor olvasgass utana mert mar reg hasznalatban van elesben is.
"nem én találtam ... önjelölt ... szakértő mondogatja ezt"
Ertem akkor biztos hiteles volt. A problema hogy utan ezt tenykent irod le.
"A facebook ikrek is ezt állítják."
Szerintem meg ok sem allitottak ilyet. Forrast linkelj.
Mondjuk könnyen megtudtam állapítani, hogy az arany hamis. Honnan? hát a színéből.
- Hogyan hiszen a trombitaréz ugyanolyan színű, mint az arany.
- Az eladó színéből.
#45: 40% körüli válaszoló:
"Na meseljel"
Aki itt nagy mesemondó, az te vagy. Utána magyarázkodsz, fürdeted magad. Tételesen idézgeted mások válaszait és erőlködsz, hogy mindenben mindenkit cáfolj (ezt már sokakkal eljátszottad ahogy eddig láttam, sokszor oldalakon keresztül, amíg okos enged alapon inkább fel nem adja a másik és rád hagyja). Újabban korábbi magadat is cáfolgatod, most már néha úgy, hogy álláspontot, véleményt lopsz másoktól (más válaszolóktól, többek között tőlem is) és a saját bölcsességedként próbálod eladni.
Folytasd csak a mesedélutánt, nyugodtan, kíváncsian várom, hogy milyen irányt vesz a történeted :)
Ami engem illet, azt sem hinném el, amit kérdezel, nemhogy amiket itt állítasz.
Ja, hogy a másik válaszolónak segítsek (tudod, akivel eddig már többször összekevertél, mert nem tudod megkülönböztetni a számokat), én rákerestem, mert én sem hallottam még ezt a "10 befektető mozgatja a piacot" megállapítást.
Ezt találtam hirtelen:
Lehet, hogy tényleg így van, lehet, hogy nem. De az látszik, hogy nem az ujjából szopta.
Kérdező: Hagyjad az arany szakértő urat, ő mindenhez is ért, ő majd jól megmondja, hogy nem úgy van az, mert izé és bizé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!