Mitől ugrott 11 ezerre a Bitcoin?
Egyébként azt mondom, hogy a puding próbája az evés. Vegyél annyi kriptopénzt, amennyit gondolsz és tegyél vele, amit jónak látsz. Az a legjobb, ha saját magad tapasztalod meg a dolgokat (önismeret szerzésre sem utolsó egy ilyen próba). Esetleg ha gondolod, akkor később írd le a tapasztalataidat.
(Vagy ne vegyél, még mielőtt valaki azzal vádolna, hogy parancsolgatok. Nekem mindegy.)
"De ha te olyan okos vagy és nem csak egy kis "okoska", akkor bizonyára már milliárdos vagy a Bitcoinból."
Attól senki se lesz milliárdos, hogy nem száll ki bukóban.
Arról aki nem tart be tanácsokat ne beszéljünk. Én itt innen megmondom előre, hogy aki vesz, majd eladja kevesebbért az bukni fog vele.
"akkor bizonyára már milliárdos vagy a Bitcoinból"
Igen.
"infikátorokat követve"
Csak debilek kovetnek idikatorokat, az MI mar sokkal jobban csinalja a day tradet, de mint mondtam a day traden 90% bukik akar kezdo akar profi, akar tozsde, akar bitcoin.
"utólag tudjuk, hogy mikor mennyi volt az árfolyam"
Mit tudsz utolag? Bitcoinba es tozsdebe hosszu tavon fektetunk 5-10 ev az ajanlott. A tozsde letezese oda annyi mindig eleg volt hogy pluszban gyere ki.
"én nem a BTC hosszú távú befektetőiről írtam"
Csak hosszu tavu befektetok vannak a tobbi nem befekteto hanem szerencsejatekos, ahogy a tozsde eseten is.
"szépen levezettem, hogy mit miből következtettem ki"
Nem vezettel le semmit, hanem hasrautesre irkaltal dolgokat, hogy 10 ember kereskedik osszesen meg hogy mibol vannak tobben, mindketto hulyeseg.
"szerinted még mindig ki lehet menteni pendrive-ra a bitcoinokat?"
Latom azt azota sem sikerult processzalnod, hogy van olyan USB-s eszkoz ami ugy tarolja a privat kulcsot egy secure element-en hogy nem tudod belole kinyerni csak ha fizikalisan lathato modositast vegzel rajta, amig ezt nem teszed meg kezbol kezbe adva lehet bitcoinnal kereskedni mint egy aranyruddal vagy mint a keszpenzzel.
Ja még valami 41%-os: Olyanokra is válaszoltál, amiket nem is én írtam :)
Tipp: ha máshogy nem is, legalább a százalékaik alapján be tudod azonosítani a válaszolókat (ugyanis a másik válaszolónak más a százaléka).
"utólag tudjuk, hogy mikor mennyi volt az árfolyam"
Tévedsz. itt pl. jelen esetben tudod mennyi az árfolyam, most ebben a pillanatban:
Itt pedig konkrétan azt tudod, hogy akár Magyarországon akár magyarul beszélő embertől mennyiért vehetsz utalással, a mai napon (nem a múltbeli valamilyen ár), de akár személyesen is:
Azt pedig, hogy tudod e mennyiért vetted, csak rajtad múlik, vagy felírtad vagy nem.
egó azonnal tudod hogy ha most eladnád akkor nyernél e vagy buknál e rajta s ha igen, mennyit. és ha van eszed akkor olyankor adod el amikor többet ér, mint amennyiért vetted, nem pedig olyankor, amikor kevesebbet. De aki vesz, majd amikor kevesebbet ér mint vette, félelmében eladja kevesebbért, az gyakorlatilag hülye. Világosan le van írva annyit kell venned amennyit nem kell eladnod ha kevesebbet ér mint vetted mert nem az életed függ tőle.
Még valami 41%-os: végzett informatikus vagyok már majdnem 20 éve. Tudod, amikor te kb. megszülettél, én akkor végeztem. Ezt csak azért írom, mert nem vagyok hülye, pontosan tudom, mi hogy működik, minden témába vágó dolgot követek és nem értek félre egy akkora hülyeségeket, amiket te néha le szoktál írni. Te azt írtad korábban, hogy a Bitcoinok USB tárolóra másolhatók. Így írtad le. Nem azt, hogy vannak USB-s tárcák, mint pl. a Ledger termékek. Utána persze szabadkoztál, még azután, majd kussoltál, hátha nem emlegetem fel. Most meg egy szánalmas védekezési próbálkozással azt akarod bemesélni, hogy én értettem félre. Pedig nem.
Vagy az a hülyeséged, hogy minden házba, lakásba kellene egy bányászgép és a tetőre napelem, ami hatja :)
Amúgy mi szerintem itt a GYK-n már két éve "vitatkozunk", már ha annak nevezhetem, hogy egy beképzelt inkorrekt hülyével társalgok, aki hazudozik össze-vissza. Már akkor is beégtél, amikor anno sokan megírták itt a GYK-n (nálad okosabbak) 2017 novemberében (tőzsdézők!), hogy lesz egy bazi nagy korrekció. Utána lett is. Te meg tagadtál utána, hogy mi a többiek semmit nem mondtunk meg (az ne zavarjon, hogy visszaolvasható). Hajtogasd csak, hogy mert aki régen beszállt az így is úgy is nyerne rajta. Te, milliárdos :)
Van rövid távú befektetés is, akár az egy éves, vagy annál valamivel rövidebb távot nyugodtan nevezhetjük annak, bár nincs egzakt meghatározása az időtartamoknak. A több éves, például 5-10, az már egyértelműen hosszú távú befektetés. A "trader" pedig anár napi, akár több napi, akár heti, vagy havi időtartamon is megtartja a pozícióját, de aki már sok hónapig tartja, az már inkább befektető, mint trader.
A másik válaszolónak meg akkor külön válaszolj és ami még fontosabb, nézd meg, kinek is válaszolsz. :)
Kérdező: Örülök, hogy olvastad, tényleg nem neked írtam. De te legalább nagyjából érted a lényeget. A másik, Mr.41% meg kit érdekel, csak röhögök rajta. :)
#36-os kérdező:
"Tévedsz. itt pl. jelen esetben tudod mennyi az árfolyam, most ebben a pillanatban."
Ahogy írod, most, ebben a pillanatban. Az aktuális és a múltbeli árfolyamokat láthatod. De az aktuális is a múltbeli, mert legjobb esetben is pár másodperccel ezelőtti.
"Azt pedig, hogy tudod e mennyiért vetted, csak rajtad múlik, vagy felírtad vagy nem."
Így van, aki nem jegyzi fel, az magára vessen, hogy még ennyi információval is kevesebbje van.
"De aki vesz, majd amikor kevesebbet ér mint vette, félelmében eladja kevesebbért, az gyakorlatilag hülye."
A félelem nagy úr és az embereknek szerintem úgy a 80%-a biztosan behódol ennek a nagy úrnak. Főleg aki nagyban játszik (mert tudod, sokan fütyülnek arra, hogy csak keveset lenne szabad kockáztatniuk).
De ahogy írtam, próbáld ki, csináld és tapasztald. A kerereskedést is és egy részét hosszú távon megtartva is.
"Te azt írtad korábban, hogy a Bitcoinok USB tárolóra másolhatók."
Ilyet nem irtam, linkeld be a hozzaszolast. A privat kulcs van az USB eszkozon, de nem ugy mint egy tarcaban. Ezt az eszkozt offline is lehet cserelgetni mint egy aranyrudat anelkul, hogy az elozo tulajdonosnak a privat kulcs a birtokaba kerulne. Igy offline is lehet bitcoint* cserelgetni.
* A bitcoin elkoltesehez szukseges, de nem kinyerheto privat kulcsot.
Es hiba rugozol ezen ha valakinek van 1 bitcoinja annak 1 bitcoinja van, nem azt fogja mondani, hogy van 15 privat kulcsom amikkel osszesen 1 bitcoin felett rendelkezhetek.
"Nem azt, hogy vannak USB-s tárcák, mint pl. a Ledger termékek."
A ledger nem ilyen, mert ott az aktualis tulajdonos ismeri a privat kulcsot.
"Vagy az a hülyeséged, hogy minden házba, lakásba kellene egy bányászgép és a tetőre napelem, ami hatja :)"
Neked hulyeseg, a napelemmel rendelkezoknek meg a valosag, mert pl. Nemetorszagban mar nem lehet vegtelen mennyiseget visszataplalni a halozatba, ido kerdese hogy itthon se lehet, bitcoinban meg lazan el lehet tarolni a felesleges energiat. Miert allna uresen a tetom ha lehet rajta napelem is?
"beképzelt inkorrekt hülyével társalgok, aki hazudozik össze-vissza"
Pont erre gondoltam veled kapcsolatban. En a tenyeket irom, te meg hasrautesre a dolgaidat, de az meg meg mindig nem derult ki hogy mi az oka hogy errol irogatsz fals dolgokat 2 eve, milyen trauma ert?
"lesz egy bazi nagy korrekció"
Erdekes mert en soha nem josoltam bitcoin arakat, sot mar leirtam parszor, hogy nem erdekel, hogy mennyi az arfolyam ebben a kezdeti szakaszban, 3000 vagy 50000 a lenyeg, hogy van egy uj eszkoz ami megoldja a gondomat ami az arannyal volt, mert elotte az arany volt a kedvencem, de ez az uj eszkoz minden tulajdonsagaban jobb. Az arfolyam meg stabilizalodik ahogy mainstream lesz. Persze a dollarhoz kepest nem nehez felfele menni amiota letezik a fed 1 usd erteke 7 centre csokkent.
"Van rövid távú befektetés is"
A tozsden nincs. Az min. 5-10 ev a tobbi spekulacio.
Mr. 41%:
"lyet nem irtam, linkeld be a hozzaszolast. "
Majd megkeresem. A legutóbbi 50 Bitcoinos kérdés valamelyikénél volt.
Te csak annyit írtál egy mondatban egy kérdezőnek, hogy a Bitcoinjait mentheti most már USB eszközre (vagy tárolóra), majd megtalálom a pontos szöveget. Így volt. Hiába magyarázkodsz.
"Neked hulyeseg, a napelemmel rendelkezoknek meg a valosag, mert pl. Nemetorszagban..."
Az úgy együtt étrelemezdő hülyeségként, amit írtál (hogy ideális lenne minden lakásba bányagép+napelem ami hatja). Ezt is csak próbáálod kimagyarázni:
Persze, hogy vannak napelemek, ez önmagában nem hülyeség.
"Pont erre gondoltam veled kapcsolatban. En a tenyeket irom, te meg hasrautesre a dolgaidat, de az meg meg mindig nem derult ki hogy mi az oka hogy errol irogatsz fals dolgokat 2 eve, milyen trauma ert?"
1. Az említett hasraütésszerű adatokat ahogy már jeleztem, egy másik hozzászóló írta (mert te annak válaszoltál, aki azt írta, hogy szerinte valami 10 ember mozgatja a piacot). Ki is a hülye? Aki még a számok alapján sem tudja megkülönböztetni az embereket (mint ahogy te). De írd még le párszor nekem azt, amit másnak szánsz.
2. Nem tényeket írsz, hanem a szokásos mantrákat (pl. a bitcoin az arany modern verziója - ne zavarjon, hogy két különböző dolog) és logikus magyarázatot még semmire nem tudtál adni.
"Erdekes mert en soha nem josoltam bitcoin arakat, sot mar leirtam parszor, hogy nem erdekel, hogy mennyi az arfolyam ebben a kezdeti szakaszban, 3000 vagy 50000 a lenyeg, hogy van egy uj eszkoz ami megoldja a gondomat ami az arannyal volt, mert elotte az arany volt a kedvencem, de ez az uj eszkoz minden tulajdonsagaban jobb. Az arfolyam meg stabilizalodik ahogy mainstream lesz. Persze a dollarhoz kepest nem nehez felfele menni amiota letezik a fed 1 usd erteke 7 centre csokkent."
Ez új, mert konkrétan én eddig ilyeneket nem olvastam tőled. Úgy látszik, tanulsz, vagy mások elveit lopod most ebben a szösszenetedben - ezeket más válaszolóktól gyakran olvastam és magam is ezt vallom: Ugyanis nekem a vesszőparipám már évek óta, hogy jó lenne egy digitális világpénz, aminek stabil az árfolyama, mindenhol elfogadják, a bankok is használják, az országok is, úgy gyors, hogy nem erőforrás pazarló. A Bitcoin ellen pont azt az érvet szoktam felhozni, hogy ezeket nem tudja és úgy gondolom, hogy nem a Bitcoin lesz az a világpénz.
Mindezt már sok válasz alá leírtam.
Nekem indokom is van a világpénzre: Mert az én személyes hasznom ebből az lenne, hogy soha, sehol nem kellene pénzt váltogatnom egyik pénznemből a másikba.
Szerintem neked soha nem volt kedvenced az arany, ahol valaki említi nekimész, mint vak ló a falnak és bizonygatod a szokásosat, hogy a Bitcoin a jobb. Van, aki szerint meg az arany. Mi van akkor? Semmi.
"A tozsden nincs. Az min. 5-10 ev a tobbi spekulacio."
Az előbb még szerencsejatekos volt :) , de ez a részemről már szőrszálhasogatás. Ez a te saját definíciód, ha akarod akkor gondold ezt. Attól még meg szoktak különböztetni rövid és hosszú távú befektetéseket és így szoktam is olvasni; pl.: ebből a rövid távú befektetésből már rövid távon hasznot remélhet a befektető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!