Tiltott facebook fiók? Másnak is? Mi ez?
Kedden ez az üzenet fogadott a facebookon semmilyen előzmény nélkül:
"Your account has been disabled. For more information, or you think your account was disabled by mistake, please visit the Help Center."
Na most kb 5 éve facebook felhasználó vagyok, sosem volt problémám vagy bármilyen felszólításom (volt eset, amikor általam ismert embert kb hetente bannoltak, és kb fél év folyamatos bannolás után tiltották a fiókját). Egyáltalán nem tudom hová tenni a dolgot. Nézegettem fórumokat a neten, sehol semmit nem találok róla, viszont az AppStoreban nem egy vélemény van arról, hogy tiltották az emberek fiókját (a véleményekből az látszik, hogy legalább 30 ember érintett, ennél véleményem szerint jóval több van)
Felkerestem a facebookot, elküldtem a személyimet (amit amúgy utólag már bánok, mert kitudja mit kezdenek vele, mégiscsak a facebookról beszélünk) és június 11 óta semmi választ nem kaptam, de kb senki sem.
Nagyon sok probléma volt a szolgáltatásuk stabilitásával és működésével az utóbbi években, de ez mindennek a teteje. Valaki járt még így? Mit lehet tenni?
“Also note that, if you have created your Facebook account under a false ID, or if the name of your account does not match exactly the name on your documents, you will not be able to recover your account. “
Tehat hogyha Laszlo helyett Laci volt a nevem, viszont ezen kivul minden mas adat egyezik, akkor se kapnam vissza? :D
#703..
Ezaz,érthetetlen ami történik
Mit perelnél? Egy ingyenes szolgáltatás vendége vagy, azt csinálnak amit mondanak és ahogy döntenek, semmire nincs jogod.
Ha a Facebooknál azt álmodják meg, hogy kivonulnak Európából és július 1-től minden fiókot törölnek, abba pont ugyanúgy nincs beleszólása senkinek, ahogy most önkényesen vagy tévedésből töröltek fiókokat. Fordítva ülsz a lovon: neked nem tartozik senki semmiféle elszámolással, hogy mit és miért csinál a saját oldalán, hogyan üzemelteti azt és milyen elvek mentén szabja meg a használatot.
Ha egységesen kivonulnak Európából az nem diszkriminál senkit, hiszen az összes európait érintené.
Itt azt kellett volna mondaniuk: ok nélkül, random kiválasztás alapján töröltük a fiókodat.
Így viszont nem hűek a saját szabályaikhoz: milyen adatvédelmi írányelvet tarts be, amiről nem is tudsz?
Onnantól kezdve, hogy írtak ilyet, nem csak a felhasználókat kötelezi arra, hogy "betartsák" az egyébként sokszor homályos pontokat, hanem őket is, hogy csak valós megszegés esetén tiltsanak embereket. Különben ne legyen irányelv, és /vagy hirdessék így a portált: nálunk nincsenek szabályok, akkor tiltunk ki, amikor akarunk, a tevékenységedtől függetlenül.
Azonban nem ezt írták, mind a regisztrációkor ("ha betartod az írányelvet, maradhatsz"), mind a tiltáskor ("megszegtél egy írányelvet, ezért tiltottunk ki, de nem mondjuk meg, mi az"), hazudtak, mindaddig, ameddig ezt be nem bizonyítják.
Tehát nem az önkényességgel van a baj, hanem a látszat nem-önkényességgel.
Vagy hirdessék magukat ilyen szempontból totál diktatórikus portálnak, ezzel nem árulva zsákbamacskát, vagy önmaguk is legyenek kötelesek a saját szabályaikhoz hűnek lenni és betartani azokat: ha posztolsz nekünk nem tetsző tartalmat, menned kell, viszont ebből következik, hogy amennyiben NEM POSZTOLSZ SZABÁLYSZEGŐ TARTALMAT, NEM TILTHATUNK KI, főleg nem erre hivatkozva.
Amennyiben ez nem így működik a gyakorlatban, ne hazudjon irányelveket, mert nincsenek. Ha viszont igen, és erre hivatkozik a tiltásnál, és nem önkényes tiltásnak nevezi, bizonyítsa be, hogy mely irányelveket szegtem meg, különben engem rágalmaz (hogy megszegtem). Ennyi.
Azt sem értem miért nem adott arra lehetőséget,hogy a fotóimat egyebeket legalább le töltsek onnan.
Miért nem ajánlott fel ilyen opciót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!