Mitől ugrott meg a bitcoin?
"Igaz az én problémám ti ketten vagytok s ti itt vagytok."
Ezért gyakorikérdések nem? Hogy írjunk válaszokat. Ha nem tetszik, hogy valaki válaszol, akkor minek írsz ki kérdést? Vagy egyáltalán mi célból írsz ki olyan témában kérdést, amit szerinted te úgyis jobban tudsz?
"A kérdésre egyikőtök se válaszolt, de nyomjátok hülyeséget, és közben magatoknak mondtok ellent."
De, ott vannak a válaszok. Ha egy válasz neked nem tetszik, akkor tovább vársz, egy újabb válaszra.
Ha szerinted hülyeség, akkor megint ott tartunk, hogy minek írsz ki kérdést, ha te eleve tudod a választ, vagy egy bizonyos választ vársz, ami megerősíti a véleményedet?
Az ellentmondást csak te hazudod, mert csak azért is kötekedni és vitatkozni akarsz. Ez és az előbbiek is bizonyítják, hogy itt a TROLL, így nagybetűsen, te vagy.
""Igaz az én problémám ti ketten vagytok s ti itt vagytok."
Ezért gyakorikérdések nem? Hogy írjunk válaszokat. Ha nem tetszik, hogy valaki válaszol, akkor minek írsz ki kérdést? Vagy egyáltalán mi célból írsz ki olyan témában kérdést, amit szerinted te úgyis jobban tudsz?"
A jelek szerint nektek nem tetszik, hisz ti neveztek trollnak pusztán azért, mert van véleményem. Nem a kérdést tudom jobban, hanem a témát. nagy különbség. és azért irom ki a kérdést, mert hátha leirja a választ valaki aki tudja. Hihetetlennek hangozhat, de itt ez megesik néha. (Hogy az is ír választ aki tudja is a választ). gyakorr persze hogy trollkodnak majd trollt kiáltanak. De már az is trollkodás hogy megkérdezed miért kérdezek s el kell magyaráznom, hogy a válaszért kérdezek.
"A kérdésre egyikőtök se válaszolt, de nyomjátok hülyeséget, és közben magatoknak mondtok ellent."
"De, ott vannak a válaszok. Ha egy válasz neked nem tetszik, akkor tovább vársz, egy újabb válaszra."
Szerintem mit csinálok a kérdés feltevése óta? Ép ezt: várok egy válaszra. (Nem témától eltérő hozzászólsra, válaszra)
Ha szerinted hülyeség, akkor megint ott tartunk, hogy minek írsz ki kérdést, ha te eleve tudod a választ, vagy egy bizonyos választ vársz, ami megerősíti a véleményedet?
Bárki tudná hogy az adott hozzászólások hibásak aki ért a magyar nyelvtanhoz és a szavak kifejezések mondatszerkezetek értelmezéséhez. A "Mitől ugrott meg" és a "Nem jósólható meg" mondatrészek nem ugyanaz a téma, akár bitcoinról van szó akár másról.
"Az ellentmondást csak te hazudod, mert csak azért is kötekedni és vitatkozni akarsz. Ez és az előbbiek is bizonyítják, hogy itt a TROLL, így nagybetűsen, te vag"
Az hogy nem hat rá de mikor vásárolnak az hat rá ellentmondás. vagy hat valami re valami vagy nem hat semmi, de a kettő együtt nem lehetséges. Itt az a troll aki nem tudja a jóslás és az ok közötti különbséget. Az általános műveltség része lenne. Itt 16 év a korhatár ekkor már tudni kéne. ha nem tudod akkor szabályszegés a jelenléted mert jó esélyel nem multál el 16 éves.
Nézzük akkor tételesen...
#5 tényleg nem a legjobb válasz, megoldás: ignorálod, illetve értékeled (negatívan, ha úgy gondolod).
#15 lefordítva, a kriptovaluta nagyon ingatag, mindenféle szarság miatt képes változni az árfolyama, elég akár egy meggyőző forrásból származó kamuhír is (lásd: áprilisi tréfa). Arra esély pedig alig van, hogy kiszámold mikor ki lesz vicces kedvében és röppent be egy kamuhírt. Csak utólag fogod tudni, hogy miért változott az árfolyam, melyik hírportál, vagy ki volt az a vicceske. Szerintem azért kicsit árnyaltabb, pusztán a hírek nem elegek az árfolyam változtatásához, de erről később.
#21 Jó (kamu)hír vette rá az embereket a vásárlásra, ami emelte az árfolyamot. Egyrészt, matematika, másrészt, emberi tényező, mivel bevették a sztorit és ugrottak páran rá. Épp ez az amit mondtam, önmagában nem elég egy esemény, az emberek reakciója is szükséges.
#23 Ezen eset értelmezése tényleg csak matematikát igényel. 100MFt-ot durrantott el egy ember bitcoin-ra, na és? 90MrdFt kapitalizációhoz képest az édeskevés, leírták már.
#27 Cikkről vélemény, de nem releváns (szerintem). Viszont, eleve te emlegetted fel a cikket. Szorosan kapcsolódik az előző (#23) válaszhoz. Nem, ezzel a válaszoló nem írta, hogy maga az egész kriptovaluta csak elemi matematika, te kevered a szezont a fazonnal. Mint mondtam, a cikkben leírt számokra reagált a kérdező egy gyors számítással. NEM állította, hogy az egész kriptovaluta piac csakis matematika. Ha ezt hiszed, ajánlom figyelmedbe a #21-es választ, illetve a #29-est is, amiben a válaszoló a már általa leírt dologra hivatkozik, a #21-es válaszára.
#29 #31 Hát, FidOrigo hasít, de nekem sem kell belőlük, különösen politika témakörben nem. Kinek mi, de hagyjuk, ne menjünk bele a politikába, nem azért írtam ezt. Eleve még mindig nem releváns sem a cikkről, sem a hírportálról alkotott véleményetek sem. Illetve, ne mosd már össze a két válaszoló véleményét egy véleménnyé, ugyan már miért nem tudod a 2 véleményt szeparálni és 2 külön személynek tulajdonítani? #5 aki 78% aránnyal rendelkezik nem ugyanaz, mint a 74%-os arányú válaszoló, kész, pont.
Nem is kell tovább mennem, összegeznék. 74%-os arányú válaszoló azt mondta, hogy a kriptovaluta piacra hathat egy hír hihető forrásból, a hírnek még csak nem is kell igaznak lennie. Ami még hathat a piacra szerinte, az az emberi tényező, az emberek reakciója a (kamu?)hírre. Ha ezen logikát követjük és így nézzük az egész áprilisi tréfás katyvaszt, összeáll a kép. Bedobtak egy kamuhírt, az emberek elhitték és reagáltak rá. Elindult egy folyamat, vásárolni kezdtek és ahogy azt te is állítottad, "után meg már a piac maga generálta.". A 100MFt-os vásárlás is csak egy a sok közül, önmagában tényleg nem elég a piac megpiszkálásához, viszont ki tudja azon felül még kik és mennyiért vasároltak. A válaszod attól függetlenül itt van, az áprilisi tréfa a fő kiváltó ok, a többi csak körítés a válaszoló részéről (vagy nevén nevezve, érvelés).
Amit a 78%-os arányú válaszoló írt, az az, hogy ezeket a változásokat nehéz (ha nem lehetetlen) előre megállapítani. Ha egyszer nem tudod az okot előre kitalálni (a kiváltó körülményeket), az nem ugyanaz, mintha nem ismernéd az okozatot (ami történni fog)? Nem állítom, hogy ez helyes megállapítás, biztos van lehetőség előre kitalálni mi fog történni, csak épp nem egyszerű.
Nem vagyok egy nagy kriptovaluta guru, de azért értelmezni tudom a leírtakat és látom, hogy a 74%-os válaszoló nem ír hülyeségeket. Én sem értem, akkor miért kell szándékosan és ismételten belekötni a válaszolóba? Eleinte még nem is, de határozottan te kezdted a személyeskedést és ujjal mutogatást, minősítgetést, de minek? Nem értem ezt a fajta mentalitást, miért jár együtt kötelező jelleggel egy vita a negatív hangvétellel? Nem értelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!