UPC illetve Telekom torrentezési lehetőségek?
Az utóbbi kb 8-10 évben évben DIGI ügyfél voltam, de most olyan helyre fogok költözni, ahol legnagyobb bánatomra nem elérhető a DIGI net.
Anno azért váltottam UPC-ről (Telekomom sosem volt), mert durván korlátozták a torrentezést és csak este 11 után lehetett rendes sebességgel töltögetni. Ez olyan 2009 környékén lehetett.
Mi a helyzet azóta a UPC nettel? Lehet torrentezni ami csövön kifér? Van bármi egyéb korlátozásuk? Ha lecsatlakozok majd vissza, kapok új IP-t mint a DIGI-nél?
Telekommal kapcsolatban is érdekelnének ezek a dolgok, annyival megtoldva, hogy hónapokon belül lesz azon a címen ahova költöznék Optikai szálas net is. Mondjuk nekem az is jó, ha 1 évig most valami más van és csak aztán optikai, tehát nem kell SOS optikai, de közép és hosszú távon azért váltanék szerintem.
Köszönöm segítséget!
Pipáld be, hogy az kimenő forgalom titkosítva legyen a torrent kliensedben és akkor tuti nem lesz gond a UPC-vel (pár éve nekem is volt UPC-m, de elég régóta sikerült Digire váltani):
Köszönöm a gyors segítéséget!
És mennyire gyakrna fordul elő, hogy nem tudjátok kihasználni a sávszélet hanem csak garantált sebesség környékén?
Illetve a feltöltéssel mi a helyzet, az mennyire megoldható manpság UPC/Telekom nettel? Azt jól sejtem, hogy DIGI ebből szempontból sokkal erősebb?
ez függ attól is, hogy hányan használják milyen sebességgel stb...
pl ahol én lakom itt telekom optika van sok házba be van húzva de az esetek 98%-ában 950-el tölt le és 850-900 körül tölt fel
pl kertvárosban jobb esély van a maximális sebesség közeli értékre mint pl egy panelban ahol sok fiatal lakik és egyszerre akar mindenki torrentezni stb...
850-900 Mbit ? Azzal elégedett lennék :)
Amúgy nagyon igaz amit írsz, a panelban ahol most lakok mindenkinek digi van, wifin keresztül használom és péntek v szombat este látom hogy csak az én közelemben van vagy 50 másik ember aki használja és tényleg jelentősen lasabb a net mint bármikor máskor - még a böngészés is problémás.
Egyetemista vagyok, így mindkettőhöz van szerencsém, otthon UPC, pesten Telekom.
A UPC tökéletes, 10 év alatt semmi gond nem volt vele, nemhogy lassabb, hanem gyorsabb szokott lenni a max sebességnél (pár százalékot hozzátesznek biztonság kedvéért, aztán nem vész el mégsem =>a 120 megás net 130at is hoz néha), és elégedett vagyok.
Na most a telekom...:
szóra sem érdemes, hulladék. Havonta 3 napot nincs internet, megjavítani nem tudják. Az 50 megás internet 20nál gyorsabb talán sosem volt, csak ritkán. Összevissza megszakad a kapcsolat, és még drágább is úgy érzem.
Uh, na ettől tartok én is a Telekom hagyományos interneteivel kapcsolatosan.
Kitalálom: a Pesti neted viszonylag belvárosi(bb) részen van , ahol régiek a vezetékek és nem éri meg kicserélni őket, mert nem egy lakótelep ahol kis helyen töménytelen sok ember él, hanem szellősebb pogári lakások?
Így, hogy megnyugtattak a válaszitokkal, arra hajlok, hogy leszerződök az UPC-vel egy évre, aztán ha lesz optikai net a Telekomnak, akkor az 1 év lejárta után kipróbálom majd az milyen. Mivel az teljesen új rendszer (?) így ott már van esély rá, hogy ténylegesen hasítson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!