Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan kell eligazodni az...

Hogyan kell eligazodni az internet sebességnél megadott bit/byte zavaron?

Figyelt kérdés

2018. jan. 17. 09:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell !
2018. jan. 17. 09:24
 2/14 anonim ***** válasza:

Byteot osztod 8al, bitet szorzod 8al, hogy a masikat kapd. Kb ennyi.

100Mb /8 = 12.5MB sebesseg

2018. jan. 17. 09:36
 3/14 anonim ***** válasza:

MBPS tényleges KB/s értékre történő kiszámolása:

Szolgáltató által megadott MBPS számértéke /8/1024

2018. jan. 17. 09:36
 4/14 A kérdező kommentje:
A régi szolgáltatóm (vidanet) csekkjén, amit most küldtek 10 MBPS van feltüntetve. Viszont ha felmegyek a vidanet oldalára, ott már 50 Mbit/s a legkisebb csomag. Ilyenkor persze gondolhatom, hogy a 10MBPS 100 Mbit/s - nek felel meg, hisz árban is a 100 Mbit/s-os csomaghoz van legközelebb. Ha viszont letesztelem egy online sebességmérő oldalon a netemet, ott 9.76 Mbit/s-ot mér. Leteszteltem egy másikon is, ott is ugyanezt a mértékegységet írja, hasonló értékkel. Tudom, hogy nem kell pont 10-nek lennie, itt most a mértékegységgel vagyok bajban. Most akkor rosszul írják a sebességmérő oldalakon a mértékegységet, vagy tényleg 10 Mbit/s-os netem van? Ha az utóbbi, akkor miért írnak a szolgáltatók oldalain 100 Mbit/s -ot hasonló árfekvésű csomagoknál?
2018. jan. 17. 09:37
 5/14 A kérdező kommentje:
Az átváltásokkal tisztában vagyok.
2018. jan. 17. 09:39
 6/14 anonim ***** válasza:

Amikor az előfizetést kötötted akkor 10 Mbps csomagra kötöttél szerződést, így azt kapod amíg nem változtatsz rajta. (És persze már nincs hűségidő alatt.)

Ha most kötnél szerződést, akkor azokból a csomagokból választhatnál amik ott szerepelnek, amik lehetnek jobbak/rosszabbak.

Illetve azt se felejtsd el, hogy van ahol egyszerűen nem tudnak többet adni mint pl. 10 Mbps.

Azokon a területeken általában a szolgáltatók úgy alakítják ki a csomag listát is, amilyen lehetőségek vannak.

Illetve olyan is előfordulhat, hogy 50 Mbps csomagot veszel ahol a garantált pl. 5/1 Mbps.

Így a 10 Mbps amit nyújtani tud a garantáltat eléri, tehát nem lehet panaszod.

Mert ne azt nézd mennyi a max, hanem azt mennyi a garantált.

2018. jan. 17. 10:35
 7/14 anonim ***** válasza:
Én is Vidás vagyok. A csomagod kifutott, azért nincs a listában. Ha lejár a hűségidőd már az új csomagokból választhatsz. Új előfizető már nem tud ilyen csomagot kötni.
2018. jan. 17. 10:36
 8/14 A kérdező kommentje:

Ennyire felgyorsult volna az internet, hogy a régi csomagom helyett, amiért fizetek havi 4200 Ft-ot, most megvehetném az 5-ször gyorsabbat 3900-ért a vidanetnél? Ez igaz?

Kicsit az is fura, hogy ennek az 50-es csomagnak ez áll a leírásában:

"KNet 50 internetcsomagunkat azoknak ajánljuk, akik elsősorban levelezésre, böngészésre, valamint közösségi oldalak látogatására használják az internetet."

Hát én a mostani 10 megásommal full HD-ben is le tudok filmeket letölteni pár óra alatt, nem értem, miért ajánlják az 5-ször gyorsabbat csak levelezésre meg böngészésre...

2018. jan. 17. 11:05
 9/14 anonim ***** válasza:
A 3-4 csomag leírást ugyan abba a sorrendbe irkálják ki már 2000 óta, kisebb szöveg módosításokkal.
2018. jan. 17. 11:16
 10/14 anonim ***** válasza:
2009 -ben mikor beköttettem a DiGi -t, ugyan ez volt a leírás a 10 Mbps -hez mint most a 100 -as -hoz.
2018. jan. 17. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!