Telekom Fon wifi?
Nemrég megjelent itthon a wifi hálózatok között egy Telekom Fon nevű hálózat ami tuti a router felől jön, mert azt kikapcsolva el is tűnik.
Ismerőst megkérdeztem, elvileg ez arra szolgál, hogy bárki aki rácsatlakozik annak wifi fizetős wifi spot.
Meg is próbáltam és tényleg hozza be az oldalt, hogy melyik csomag hány Ft stb.
Most akkor ez tényleg úgy működik, hogy én fizetek a szolgáltatásért és X sávszélességért, aztán ha valakinek olyan kedve van akkor az én sávszélességem használhatja?
Nálam ez icipicit etikátlan megoldás, mert nem azért fizetek X sebességért, hogy akár csak felét tudjam használni ha épp valakinek olyan kedve van az utcán hogy erről netezzen.
Le elhet valahogy tiltani ezt a cuccot?
Nem úgy működik.
A Telekom Fon független a neted sávszélességétől. Nem azt használja.
Plusz így, hogy aktív nálad a Fon, Te ingyen használhatod az összes magyarországi Telekom Fon hálózatot, azaz Neked nem kell fizetned érte külön csak be kell lépned a Telekomos felhasználóneveddel, jelszavaddal.
Az ügyfélszolgálat le tudja tiltani, de akkor onnantól kezdve már nem használhatod ingyen a Telekom Fon hálózatokat.
"bár ezt sem igazán értem, hogy miként, mert szerelő vagy ilyesmi nem volt kinn azóta se."
Nem kell szerelő ahhoz, hogy a Telekom a saját eszközének beállításaihoz hozzáférjen. Távolról is tudják állítgatni bármikor.
a telekom oldalán szerintem részletesen le is van írva, hogyan működik.
általában ez egy korlátozott sávszélességű kapcsolatot ad a "vendég" felhasználó számára, szóval nem kell azon aggódnod, hogy valaki nekiáll majd a te neteden torrentezni, és emiatt te meg nem tudsz majd semmit csinálni.
és ahogyan más is írta, ő sem ingyen teheti ezt. neki is rendelkeznie kell megfelelő telekomos előfizetéssel, mint ahogyan te is tudod használni az összes telekom fon-os wifi-t, ha szükséged van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!