Asztali géppel (WinXP) WiFi adapterrel internetezem. A szolgáltató a routerembe Telekom WiFi-fon-t is tett. A gép rálép a Wifi fon-ra, jelerősség kiváló, de Web-lapok nem jönnek. Ez mi?
Nem értem mi szükséged van rá otthol?
Ezen szolgáltatása a Telekomnak az UPC Wi-Free -ről lett kopizva. Gyakorlatilag arról szól az egész, hogy ha van más Wi-Fi képes eszközöd (Laptop, telefon, tablet, stb). Akkor azzal tudsz csatlakozni, más ugyan ilyen szolgáltatást nyújtó Telekomos HGW -kre, az otthonodtól távol. Így nem kell mobil netet használnod. Persze a dolog hátulütője, hogy nem biztos hogy találsz a közelbe WiFi-fon szolgáltatást nyújtó HGW -t.
Viszont ha otthol vagy, a saját privát SSID -re kell csatlakozni. Eleve gyorsabb is lesz.
Biztonságtechnikailag és ügyfélpriorizálás miatt a wifi fon úgy van kialakítva, hogy mindig az ügyfél az első. Ezt úgy értsd, hogy ha valaki csatlakozik a te HGW-d által sugárzott FON hálózatra, de te használod a saját internetedet, akkor aki a FON-ra csatlakozott, nem lesz adatforgalma. A kísérletezgetéssel lényegében szerintem kizártad saját magad a FON-ból, mert egy másik eszközről valaki használta az internetet. Próbáld ki, hogy semmi és senki ne használja, és fog működni a FON is.
Bár elég ritka kombóval netezel, asztali gép, wifi adapter, koronázva win xp-vel. :D Ha a fent leírtak szerint sem menne, számodra felesleges a saját házadban a FON-ra csatlakozni, ott a saját wifid, használd azt. Nekem lenne pl. jó, ha a szomszédban szállok meg és a szomszédban nincs internet, csatlakozom a te FON-odra és addig használhatom, amíg te el nem kezdesz netezni.
Az Eset meg beriaszt, mert nem ismeri, egyébként BIZTONSÁGOS, be kell tenni a kivételek közé. Ha nem lenne BIZTONSÁGOS, akkor a T nem használná. Jó kis spanyol ötlet ez, és több országban is bevezették, szóval adott esetben akár külföldön is FON-ozhatsz, ha találsz halózatot.
De nem használhatod külföldön, mert az alap "előfizetést" kaptad meg, azért, mert a ZTE Speedport Entry 2i HGW van kint nálad. Mobil előfizetésen elérhető a prémium, azzal lehet külföldön is FON-ra csatlakozni.
Egyébként kikapcsoltathatod wifit, hogy ne csatlakozzon senki sem (magán a készüléken a wlan gombot, a konfig felületen nem éred el a FON-t)nincs megtiltva, illetve kérheted, hogy a T kapcsolja ki nálad a FON-t végleg. Ezzel viszont lemondasz arról a jogodról, hogy más FON hálózatára csatlakozz, nyílván a kölcsönösség alapján.
egy hibabejelentős
Örömmel jelentem, hogy sikerült megoldani a feladatot. De nem úgy, ahogy a Telekom levélben le volt írva. Amikor az XP-s PC-vel a WiFi-adapterrel ráléptem a Fon-ra, csatlakozott, jelerősség kiváló, csak nem jöttek be Web-lapok, ahogy először írtam. Kivéve egy: a Telekom.hu.
Ekkor jött be a tábla, ahova végre beírhattam azokat az azonosítókat, amit a Telekomtól levélben kaptam. És működik. Az a segítség, amit Telekom Chat-en kaptam, sajnos 0 értékű. Ugyanolyan sebességgel vettem le a Youtube-ról, mint a saját eszközömről. Másoktól pedig nem kell tartanom, mert város szélén lakom utolsó házban, és még senkit sem láttam tablettel a kezében a ház körül ólálkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!