Milyen routert vegyek 100/100Mbps internethez?
Panelben, 2,4ghz-en necces lesz a 100mbps. Bár lehet szerencséd. 5ghz-ben gondolkodj szerintem.
És ne feledd a kliens is számít!
Amúgy valami 1200mbps+os AC-s routert nézz. (AsusWrt-s cuccok okosak is tudnak extrákat)
Panelben, 2,4ghz-en necces lesz a 100mbps. Bár lehet szerencséd. 5ghz-ben gondolkodj szerintem.
És ne feledd a kliens is számít!
Amúgy valami 1200mbps+os AC-s routert nézz. (AsusWrt-s cuccok okosak is tudnak extrákat)
Tudom, hogy necces lesz a 2,4..igazából ha egy 60-70mbps-ot kitudnék sajtolni belőle már elégedett lennék. Sajnos 20ezret nem szeretnék kiadni routerre, tudom h a jövőben hasznos lenne, de megfelel most egy 100as router nekem. Hasonló árkategóriában gondolkodok mind a 2 elküldött router, ha esetleg tudsz valamit ajánlani amik nagyobb valószínűséggel válnának be, annak örülnék.
60mbps-nek ki kellene jönnie, de ugye ez konkrét helytől függ leginkább.
Ha ennyire low-costba akarod nyomni, akkor egy TPLINK 940ND-t (450mbps változat!) javasolnék vagy méginkább az 1043ND-t. Ezek még N-es routerek, de 3antennásak és utóbbi már gigabites LAN oldalon. (10k-rt van a PCX-en)
Erről a routerről lenne szó igaz? Annyiban különbözik az általam küldött 2 routertől, hogy a vezeték nélküli sebesség 300 helyet 450 mbps, és a 3 antennával nagyobb lefedettséget érek el ugye? A kérdésem az lenne, hogy egy 60-65 nm-es panelban, bármit is befolyásolna a +1 antenna? Esetleg a jel stabilabb lenne, és nem szakadozna olyan valószínűséggel, vagy esetleg jobban ki tudja szolgálna a több rácsatlakozó eszközt?
Gigást routert 2-3 múlva sem fogsz 6 ezerért venni ez biztos. Nem csak a gigabit a különbség. Az olcsó 10/100 -as routerekbe sokkal gyengébb hardvert raknak (lassabb CPU kevesebb RAM). Tuti hogy hamar ki fogod nőni, utána eszedbe jut nem kellett volna akkor olcsójánoskodni.
Ezen kívül ezeknek a belépő modelleknek az antennája sem cserélhető nagyobbra.
Az antennák száma nem a hatótávolság vagy a csatlakoztatható eszközök számának növekedését jelenti bármit is állít róla marketing duma. A sebességet és a jelstabilitást növeli csak.
A 940N -es dobozára meg hiába irkálnak 450 megát. A gagyi switch miatt csak 100 mega lesz a plafon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!