UPC FB 500 "Garantált 100Mbps"?
Szép estét! Az lenne a kérdésem / problémám, hogy már vagy egy hete váltottunk a FP 500-as internet csomagra, ahol a Garantált sebesség az 100Mbit/s, amit ha át számolok MB-be, az akkor is 12.5MB/s, mégis csak 4-5 MB/s-sel tudok tölteni. Most akkor ez hogy van? Ma jött meg a csere box, ami be is lett üzemelve, mégsem tapasztalok / tapasztalunk változást. Valamint az annó, 120Mb/s-es nettel készített "Speedtest" is sokkalta eredményesebb, jobb lett, mint a mostani 500MB/s nettel. Azzal volt, hogy felment 100-100Mb/s-ig, ez meg állítólag egy ERŐSEBB csomag, és még az 50Mb/s-t sem éri el. Tehát most ez akkor hogy van? Vagy be kell állnia a rendszerüknek, vagy.... Tudna informálni ezzel kapcsolatban?
Nem akartam egy újabb kisregényt írni, de a lényeg szerintem kivehető belőle. Ezt nekik írtam meg. Ötletek, hogy miért rosszabb, mint a nála gyengébb csomag?
"Szép estét! Az lenne a kérdésem / problémám, hogy már vagy egy hete váltottunk a FP 500-as internet csomagra, ahol a Garantált sebesség az 100Mbit/s, amit ha át számolok MB-be, az akkor is 12.5MB/s, mégis csak 4-5 MB/s-sel tudok tölteni. Most akkor ez hogy van?"
Ez úgy van, hogy nem vagy tisztában a TCP/IP működéssel. Párszor már le lett írva itt, hogy működik egy IP hálózat mechanizmusa. Persze lehet, hogy a szolgáltató a hibás, de erről írhatsz ezeregy kérdést, senki se fog tudni segíteni így konkrétan. Vagy felhívod az ügyfélszolgáltatot vagy írkálsz ide. Persze az ügyfélszolgálat is szeret lepattintani.
Az, hogy mennyivel tudsz letölteni önmagában nem jelent semmit.
"Ma jött meg a csere box, ami be is lett üzemelve, mégsem tapasztalok / tapasztalunk változást.
Valamint az annó, 120Mb/s-es nettel készített "Speedtest" is sokkalta eredményesebb, jobb lett, mint a mostani 500MB/s nettel. Azzal volt, hogy felment 100-100Mb/s-ig, ez meg állítólag egy ERŐSEBB csomag, és még az 50Mb/s-t sem éri el. Tehát most ez akkor hogy van? "
Úgy van, hogy OOKLA teszt jó egy kiindulási alapnak, de amúgy jól elhajtanak. Érdekesség, hogy a világon egyre több helyen használják ( ami nem baj) és már defacto hivatalos mérésnek számít ( ami nagy hiba). Mondok egy példát: a világ túlsó végén távközlési hálózatot indítottunk. Jött a szolgáltató, nyomogatja az S8-as telefont csóválja a fejét, a projekt manager minket pattogtat, hogy a vevő nem elégedett a speedtest eredménnyel. Semmi gond, tud rakni egy szervert egy a saját hálózata határáig? Tud. Megcsinálja, jön a 300 Mbit ( lte) öröm és boldogság! Összeborulás, örömünnep de jön a kérdés, hogy miért ilyen a speedtest. Érdekel engem, hol van a bottleneck a hálózaton túl? Nem érdekel, azt én nem tudom garantálni "mi van a nyúlon túl"! Mission acomplished. Go home!
"Vagy be kell állnia a rendszerüknek, vagy.... Tudna informálni ezzel kapcsolatban? "
Sok minden lehetséges, felsorok pár lehetőséget:
1. Ha van saját routered is, akkor iktasd és tesztelj úgy, hogy a saját géped direktbe van kötve UPC modemjére.
2. Emlékeim szerint az UPCnek van saját letöltési sebesség mérője. Az mit mutat?
3. Ha a fentivel is szutyok a direktbe kötött rendszerrel akkor mehetsz reklamálni,de az lenne a legjobb ha vezetékes tesztet egy másik PCvel, laptoppal is elvégeznéd. Mert akkor kizárnánk a saját HW gondjait.
4. Legjobb ha keresel valakit a hálózaton ( UPCén ) belül és iPerf-fel csináltok egy UDP csomagdobásos tesztet. Ha nincs ilyen cimborád akkor jó lenne egy olyan csóka akinek hasonló adottságú előfizetése van ( akár más szolgáltatónál) és vele is megismételni a tesztet. ( Itt ugye az egymás közötti teszteknél a te DL sebességed a másik csóka UL sebessége lesz és vica versa ). Ha eddig eljutsz (4. pont) és gőzöd sincs mi az iPerf akkor majd segítünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!