Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 200/100MBps internethez ez a...

200/100MBps internethez ez a router megfelelő?

Figyelt kérdés
[link]
2015. júl. 4. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, de az új változatát vedd ennek. Külsőleg is más, három antennája van és sötétkék/fekete a doboza.

Azt hiszem már van egy újabb változata, mindjárt megnézem neked.

2015. júl. 4. 14:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Na, ez az újított változata, bár sajna ahogy nézem most azért nagy az árkülönbség:

TL-WR1043ND V2.1 és TL-WDR3600 (utóbbi csak két antennás, de a hardvere jobb).

Itt vannak a speckók, ha legfelül az összefoglalót kinyitod:

[link]

Csak olyat érdemes nézni, aminek van Gigabites portja. A 300Mbit a wifis részre vonatkozik, az bőven elég otthonra.

2015. júl. 4. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:

Ja bocs, ezt kifelejtettem. Ha nincs nagy árkülönbség az utóbbiakat érdemes választani, egyébként meg az 1042ND is jó választás.

Azért is jó ez a 3 router, mert tehetsz rájuk később Open-wrt/dd-wrt firmwaret, amikkel több funkció is elérhető.

2015. júl. 4. 15:03
 4/8 A kérdező kommentje:

huh köszönöm a választ. ennyire azért nem értek hozzá :) tehát az utolsó részét nem értettem. Most ezt néztem még meg ezt ajánlották: TL-WR1043ND.

De hogyha a net kábel a routerbe megy és onnan pedig egy másik kábellel a gépbe a hálókártyába akkor nem fogja visszafogni a sebességet valamennyivel?

2015. júl. 4. 15:26
 5/8 A kérdező kommentje:
most az a kettő között vacillálok amiket te írtál.
2015. júl. 4. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát annyi, hogy a két drágábbik valamivel jobb router, de igazából az 1042ND-vel is jól járhatsz, ha számít az ár.

A hardver kb. annyiban merül ki ezeknél, hogy mennyire erős a jeladó, milyen proci és mennyi memória van bennük. Az utóbbi kettő inkább csak akkor számít otthon, ha raksz rá nemgyári rendszert, ami több mindent tud (pl. jobb fájlszerver pendriveról/külső vinyóról, mini torrent kliens, ssh, stb.).

Szerintem vedd meg az 1043-asat (WR1043ND), nálam is egy olyan van. Nem melegedik, jó az antennája, USB-ről tudsz mini fájlszervert csinálni (pl. otthoni gépeknek, telefonoknak Dropbox helyett) és a szoftvere is okés.

2015. júl. 4. 17:21
 7/8 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm a választ akkor az lesz. hétfőn bemegyek és megveszem. de ebből is mondtad hogy 2 féle van ugye? van egy sima, meg egy V2.1-es?
2015. júl. 4. 19:26
 8/8 A kérdező kommentje:
ja és még annyi kérdés, hogy akkor ha ezt a routert megveszem és ebből megy az asztali gépbe az internetkábel akkor is ki tudom használni a teljes 200megát ugye? nem fogja lassítani? mert olvastam hogy a wifin nem lehet teljesen kihasználni de az annyira nem is számít mert wifi csak a telefonoknak kell. a lényeg hogy az asztali gépen fog a lassulni a net vagy nem?
2015. júl. 4. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!