Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 20 megás internethez milyen...

20 megás internethez milyen routert vegyek?

Figyelt kérdés

A jelenlegi (smc barricade wbr14-g2) elég gyengus, a ház másik felében lévő szobába már nagyon gyenge a jel, vagy alig működik, a kertbe pedig végképp alig ér ki.

Milyen típust vegyek, aminek jó erős az antennája?

Köszi!

2015. ápr. 7. 13:48
 1/5 Tengor ***** válasza:
69%
2-3 antennás TP-Linket bátran vehetsz.
2015. ápr. 7. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:

100Mbiteset, ahogy előző mondta jó sok antennával.

Tp-link,Netgear(úgy hallottam ez is jó),vagy Linksys.

Tp-Linket ajánlom remek ár/érték arányban vannak.

2015. ápr. 7. 14:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Meg ugye az sem mindegy, hova és hogyan helyezed el azt a routert/antennát.
2015. ápr. 7. 14:53
 4/5 anonim ***** válasza:
53%

Én azt csináltam, hogy vettem egy TP-Link WR841N routert, EMAG-nál nagyon olcsó volt, két fix antennás modell, az lett a régi routerem helyett (Ugyancsak TP-Link, WR642G, ha jól tudom), a régit meg kitettem az udvarra, bridge-be kötöttem őket és van kint és bent is remek jel.

Persze egy jó, eső védett helyre lett téve a kinti és külön WIFI hálózat a kettő, de legalább az egész udvaron jó a lefedettség.

Persze fontos, hogy egymást lássa a két eszköz, egymás között sokkal jobb jel van, mint mondjuk a régi router és más eszközök (tablet, telefon, laptop) között.

Nem tudom, hogy a te routered mennyire lehet erős, illetve milyen a ház kialakítása, valamint az udvar, tehát mennyi dolog lehet, ami lefogja a jelet.

2015. ápr. 7. 15:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

[link]

Itt egy ákombákom rajz a házról. Jelenleg a zöld pöttynél van a router, a hétvégén átkerül a piros pöttyhöz. Ez szinte biztosan fix hely, hiszen itt lesz az asztali számítógép is, amihez vezetéken keresztül szeretnék internetet vinni. A szürke X-nél már elég gyenge a jel sajnos, és az lenne a legjobb, ha a barna hullámnál is tudnám fogni a kertben. A hullámhoz legközelebbi falon vannak ablakok, ott most is tudok jelet fogni, ha közel tartom pl a telefont a kertből az ablakhoz. De az lenne jó, ha erősebb lenne, mert akkor lehetne a kerti székből, ágyból is internetezni.

A ház ez a "kádárkocka", szóval jó vastag tömör téglafalak.

2015. ápr. 7. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!