20 megás internethez milyen routert vegyek?
A jelenlegi (smc barricade wbr14-g2) elég gyengus, a ház másik felében lévő szobába már nagyon gyenge a jel, vagy alig működik, a kertbe pedig végképp alig ér ki.
Milyen típust vegyek, aminek jó erős az antennája?
Köszi!
100Mbiteset, ahogy előző mondta jó sok antennával.
Tp-link,Netgear(úgy hallottam ez is jó),vagy Linksys.
Tp-Linket ajánlom remek ár/érték arányban vannak.
Én azt csináltam, hogy vettem egy TP-Link WR841N routert, EMAG-nál nagyon olcsó volt, két fix antennás modell, az lett a régi routerem helyett (Ugyancsak TP-Link, WR642G, ha jól tudom), a régit meg kitettem az udvarra, bridge-be kötöttem őket és van kint és bent is remek jel.
Persze egy jó, eső védett helyre lett téve a kinti és külön WIFI hálózat a kettő, de legalább az egész udvaron jó a lefedettség.
Persze fontos, hogy egymást lássa a két eszköz, egymás között sokkal jobb jel van, mint mondjuk a régi router és más eszközök (tablet, telefon, laptop) között.
Nem tudom, hogy a te routered mennyire lehet erős, illetve milyen a ház kialakítása, valamint az udvar, tehát mennyi dolog lehet, ami lefogja a jelet.
Köszönöm a válaszokat!
Itt egy ákombákom rajz a házról. Jelenleg a zöld pöttynél van a router, a hétvégén átkerül a piros pöttyhöz. Ez szinte biztosan fix hely, hiszen itt lesz az asztali számítógép is, amihez vezetéken keresztül szeretnék internetet vinni. A szürke X-nél már elég gyenge a jel sajnos, és az lenne a legjobb, ha a barna hullámnál is tudnám fogni a kertben. A hullámhoz legközelebbi falon vannak ablakok, ott most is tudok jelet fogni, ha közel tartom pl a telefont a kertből az ablakhoz. De az lenne jó, ha erősebb lenne, mert akkor lehetne a kerti székből, ágyból is internetezni.
A ház ez a "kádárkocka", szóval jó vastag tömör téglafalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!