A youtube az egyéni gameplay-ért fizet?
A reklámokra kapsz pénzt amit beletesznek.
A youtube a videóidért nem fog fizetni, ha csak ők meg nem kérnek rá, hogy ezt vagy azt csinálj, vagy ha ők a szponzorod. De ehhez már eleve több milliós feliratkozás kell, hogy feléd hederítsen a YT.
És gondolom te még messze vagy tőle, mivel a leghíresebb magyar youtubereknek is épphogy csak meghaladja a fél milliót a feliratkozóinak a száma.
2017. ápr. 4. 20:51
2/12 A kérdező kommentje:
Nem a magyar piacra gyártanák videókat, különben meg szerintem jobban számít az, hogy legyen rendszeresen minden videómon pl. 50 ezer nézettség mintsem legyen csak 10 ezer feliratkozóm és folyton 10-20 ezer nézettség csak. vagy nincs igazam?
ha csinálok videókat arról, ahogy játszom
Ilyen videokkal orulj ha lesz 50-100 nezod, nemhogy egy teljes ezres.
2017. ápr. 4. 21:11
4/12 A kérdező kommentje:
Nem szeretnélek megbántani vagy el ítélni azért, mert a jóltájékozottságod csak a barlang kijáratáig ér el, de rengeteg youtuber abból él, hogy játszik aztán azt felveszi összevág belőle egy kisebb videót és ezt milliós nézettségeket is kap.
Nem videóid nézettsége után, hanem a videód alatt, közben, meg előtt megjelenő reklámok megtekintései után kapsz pénzt. Ha azt az emberek átugorják, vagy esetleg reklámblokkolót használnak, akkor nyilván sokkal kevesebb pénz fog befolyni.
2017. ápr. 4. 23:38
Azok akik csinálnak egy gameplay-t, majd lesz milliós nézettségük, azok valószínű nem ma kezdték hanem minimum 5 éve.
Ráadásul több ezer dolláros konfigjuk és felszerelésük van.
Ha nem a magyar youtube-nak szeretnél videót gyártani, akkor gondolom anyanyelvi szinten tudsz angolul ha már milliós nézettségekről beszélünk + ebből is szeretnél majd egyszer megélni.
Ha pedig némán felveszel egy kis májnkráftot vagy akár gta5-öt is, nem lesz rajta 100 megtekintésnél több.
2017. ápr. 5. 00:11
Valoszinu hogy az enyemnel is melyebb barlangban laksz ha azt hiszed hogy 2017-ben meg ujonckent nehet tobb tizezres nezettseged gamelplaybol. Dunat lehet rekeszteni a gameplayes videosokkal, 90% meg a villanyszamla arat sem termelik ki.
2017. ápr. 5. 06:09
8/12 A kérdező kommentje:
Először is nagyon örülök az őszinte véleményeknek, csak az a baj, hogy nem azt kérdeztem, hogy sikerülhet-e vagy sem, van egy ötletem amit még egyáltalán nem láttam a youtuben és biztos vagyok benne, hogy siker lesz, nem feltétlen milliós szinten, de épp azért kérdeztem, hogy 50-100 ezer nézettségért fizet-e, tisztában vagyok azzal, hogy ez nem 2 nap alatt fog összegyűlni, ha még jó is lesz, akkor is minimum egy év mire lesz 20-30 ezer nézettségű videóm, igen az angolommal semmi gond folyékonyan beszélem mint a magyart. Nos és akkor még egyszer a kérdést, azt is tudom, hogy nem a nézettségért fizet, hanem a reklámokért, de egy külföldi oldalon sincs leírás arról, hogy 1000 reklám megtekintésért kapsz 5 dollárt, hanem valószínűleg van egy statisztikájuk arról, hogy 1000 vagy 100 000 megtekintés utána átlagosan 1-7 dollár illetve ennek a tízszerese 10-70 dollár jövedelem van, a kérdésem pedig csakis azért tettem fel, hogy arról bizonyosodjak meg, hogy ez a jövedelmi átlag ugyanúgy vonatkozik a gameplay videókra vagy sem.
Már kicsit elkéstél vele. Lásd eltűnő hirdetők és eltűnt youtube reklámok és durván megcsappant reklámbevételek. Még valószínű hogy lesz egy fellendülés de nagy korszakváltás közeleg ezen a téren több szempontból is.
Szóval csináld de ne a pénzért. Ha meg eleve a pénzért akarod akkor már eleve meg van csesződve az egész.
2017. ápr. 5. 17:54
10/12 A kérdező kommentje:
Azért csinálnám, mert mindkettőt szeretem csinálni a vágást is meg a játszást is, azért gondoltam a pénzre, mert ezt szabad időmben csinálnám meló mellett és ha netalán, ha lenne belőle minimális kis zsebpénz, akkor már nem annyira wasted time a játszás :)
Kapcsolódó kérdések: