Seedelés Németországban, most akkor jön a bünti?
Ugyan mar...en 12gb-nyi filmet szedtem le nemetorszagban,abbol 4gb ment fel.kutyat se erdekli.
Egyebkent meg ha meg is probalnak birsagolni,azt nem tudjak bizonyitani hogy illegalis,jogvedett tartalmat toltottel le.maga a torrent protokoll pedig nem tiltott,nagy fajloknal igenhasznos(pl linux disztribuciok)
Nem buntetes van, hanem a jogtulajdonosok ugyvedei probalnak rajtad penzt behajtani.
Szerencse kerdese hogy feltunsz-e nekik vagy nem. Majd kiderul.
"elvileg úgy tudsz jogsértőkre vadászni, ha te is egy vagy közülük."
Ezt a hatterben jogilag leszabalyoztak, a jogtulajdonos erre engedelyt ad.
ma 07:11
Ez azert nem teljesen igy van.... Az egyik ugyanilyen nagyszaju fiatal kollegam is ezt mondta, a nemet fonok intezte el neki a reszletfizetest...
"Ugyan mar...en 12gb-nyi filmet szedtem le nemetorszagban,abbol 4gb ment fel.kutyat se erdekli."
Ezt mondd a cimborámnak, aki most nem tudja, befizesse-e a 850 Eurót, ezzel elismerve - és várva, hátha a többiért is megkapja a csekket, vag próbálja kihúzni, míg elévül, remélve, hogy nem viszik bíróságra.
"Egyebkent meg ha meg is probalnak birsagolni,azt nem tudjak bizonyitani hogy illegalis,jogvedett tartalmat toltottel le."
Nem is a protokoll miatt kapod a fizetési felszólítást, hiszen nem a szolgáltatód ellenőrzi az adatforgalmat, hanem a jogtulajdonos által megbízott cég keresi a német IP-ről megosztókat.
"A kérdező kommentje:
Azért nem értem a dolgot, mert zárt magyar oldalról töltöttem le"
Ha nCore vagy hasonló, zárt közösség tagja vagy, akkor elvileg a seedelni is csak feléjük fogsz. Ha így van, akkor nincs gáz. Ha viszont a seed megy a nagyvilágba - és valami aktuális, népszerű sorozatról, filmről van szó - akkor lehet, hogy a lóufasz rosszabbik oldalára kerülsz. Tenni már nem sokat tudsz, várj, hogy jön-e levél.
" aki most nem tudja, befizesse-e a 850 Eurót, ezzel elismerve - és várva, hátha a többiért is megkapja a csekket, vag próbálja kihúzni, míg elévül, remélve, hogy nem viszik bíróságra. "
Egyik sem jo megoldas. Keresnie kell egy erre specializalodott ugyvedet, de gyorsan.
"Keresnie kell egy erre specializalodott ugyvedet, de gyorsan"
Aki kb ugyanennyiert elintezi...ha meg nem akkor tobb a bukta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!