Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egy tp-link router dd-wrt mit...

Egy tp-link router dd-wrt mit jelent?

Figyelt kérdés
szóval egyik percről a másikra megváltozott a wifi name, és a 192.168.1.1 tp-link portál helyett a dd-wrt oldal jön be :/ user/password nem jó, reset gombra nem reagál! Valami megoldás ?

2015. jan. 3. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Valaki gonosz módon "feltörte" (tplinket nem nehéz :->), a routered, és saját os-t (dd-wrt) telepített rá.

Megoldás: factory reset + firmware upgrade, avagy linksys router vásárlása.

2015. jan. 3. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:
A DD-WRT egy nyílt forrású router firmware, magától biztosan nem mászik fel egy routerre. Biztos vagy benne, hogy jó hálózatra csatlakozol?:D
2015. jan. 3. 19:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Hol laksz? Tatabányán szorakozik is valaki ezzel, a múltkor valaki a havernál is tönkre tette. Jó lett volna a usernamet és a password-ot megváltoztatnod. admin admin-nal lépj be (ha be tudsz), milyen routered van?
2015. jan. 3. 21:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, Tatabányai vagyok. És Nem nálam történt hanem a cseri lakótelepen. :/ Reset gombra nem reagál és nem tudok belépni se mert az admin admin helyett valami mást írhatott be. Szerintem a manuális resetet blokkolta szoftveresen :/ Akkor így kuka a router :/
2015. jan. 4. 17:58
 5/8 P.O.C. ***** válasza:

Ne add fel ilyen könnyen! A DD-WRT firmware -t alaphelyzetben lehet állítani a DD-WRT leírásaiban oly gyakran emlegetett "30/30/30 reset" -el.

Lényege:

Áram alatt benyomod a reset gombot nyomod 30 másodpercig NEM ENGEDED EL, áramtalanítod megint 30 másodpercig nyomod NEM ENGEDED EL, majd megint adsz neki áramot, jöhet a újabb 30 másodperc és csak utána engeded el.

Ezzel visszaáll gyári értékre, és a root/admin párossal beléphetsz.

Utána eszedbe nem jusson, a gyártó oldaláról letölteni a gyári firmware -t és azt ráküldeni, MERT AZONNAL TÉGLÁT CSINÁLSZ BELŐLE!

Úgy nevezett "webrevert" firmware -t kell keresned, aminek az elejét megvágták. Utána bármilyen gyári firmware -t el fog fogadni.

Ha sikerült életre kelteni a routered, használj jó hosszú és bonyolult WPA2 jelszót, és a biztonság kedvéért változtasd meg a webes felület jelszavát az alapértelmezett admin/admin párosról.

2015. jan. 4. 21:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen de már a reset gombot szét küldtem :D :D
2015. jan. 5. 06:44
 7/8 P.O.C. ***** válasza:

Hogy lehet azt tönkretenni? Ehhez tényleg tehetség kell. :D

Én amúgy megpróbálnám a nyákon rövidre zárni a resetet aktiváló áramkört.

2015. jan. 5. 14:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Tehetség bizony! :D Mindegy vettem egy újat! :)
2015. jan. 5. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!