Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van - e remény a router...

Van - e remény a router nélkülieknek?

Figyelt kérdés

2014. aug. 13. 19:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Az előlapján ez áll:

MOTOROLA

SBV5121E

CABLE MODEM

A címkéjén egy sereg mozaikszó, ilyenek:

HFC MAC ID:

MTA MAC ID:

P/N:

CUSTOMER S/N:

Mindegyik után hosszabb-rövidebb számsor. Egy részük 16-osz számrendszerbeli számnak tűnik, mint ez is:

USB CPE MAC ID: 002143EBDA3E

A címkén van még ez is:

MODEM NO. 235218058

És végül a címkén kívül még rávésték a hátuljára, hogy:

MODEL: SBV5121E

IP címnek, felhasználónévnek, jelszónak nincs nyoma.

Mit jelent, hogy a szolgáltatóm neve és készülék típusa alapján kigooglizmom? Ezek alapján megtalálnám az IP címet és felhasználó nevet? Sok ember fizet elő a PR-telecomnál és a típus is szabvány lehet nekik, vagyis ez még nem egyedi azonosító.

2014. aug. 14. 17:35
 12/15 P.O.C. ***** válasza:

Ez tényleg csak egy sima modem.

[link]

Igazából passzolok. Arról hallottam, hogy UPC korlátozza a torrentet. Nem tudom mi igaz belőle.

2014. aug. 14. 17:41
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen, az enyém látható a képen. Engedélyeztem a protokoll titkosítást, de mindent bizonyára az sem old meg. Nos, köszönöm a válaszokat !
2014. aug. 14. 23:03
 14/15 A kérdező kommentje:

A Port forwarding tester szerint a 80-as port is zárt nálam. Ilyenkor mi van? Ez hogy lehet?

A gépem szerint a 80-as porton keresztül kommunikál a Firefox, amit használok.

2014. aug. 15. 09:43
 15/15 A kérdező kommentje:
A Firefox az 1708 körüli portokat használja. ( Rossz oszlopot néztem a listában, azt hiszem.) De az 1708 is closed.
2014. aug. 15. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!